Scurt comentariu despre guvern: UPDATE

Stiu ca multi cititori ai acestui blog se asteapta sa vorbesc despre componenta guvernului, in special despre domeniul educatiei si cercetarii. Tot asa cum am spus ca voi vorbi despre legea educatiei atunci cind ea va fi promulgata (lucru care nici astazi nu s-a produs) voi discuta despre guvern atunci cind vom avea un guvern votat in parlament. Pana atunci, sa profitam de zapada de afara. E unul dintre putinele lucruri imaculate din Romania. Pacat ca e de scurta durata.

PS: Vad in presa interpretari de genul "candidatura lui Funeriu nu a fost validata de Colegil Director PDL". Fals: in Colegiul Director a intrat la vot o lista pe care numele meu nu figura. Rezultatul votului pe domeniul educatiei a fost de 34 pentru propunerea facuta la 32 impotriva.

Comentarii

  1. Anonima de pe bloguri19 decembrie 2009 la 02:15

    Dle Funeriu, da, aveti dreptate. Ce ne ramane de facut decat sa ne bucuram de zapada? Caci, in interiorul propriului partid, entuziasmul pe care-l afisati acum cateva zile, s-a cam dus... Ati slavit partidul si pe conducatorul sau si iata: nu ati fost propus in guvern. Mie una mi-e scarba. Dvs?

    RăspundețiȘtergere
  2. d-le Funeriu,

    nu ma asteptam la minuni. am zis ca nu se poate scapa de diversi "activisti de partid". imi spuneam ca macar o sa fiti dvs pe acolo, sa mai spalati imaginea acestui guvern de stransura.

    Observ insa ca "activismul de partid" invinge.
    Acum e momentul sa vedem daca Traian Basescu chiar vorbea serios de "romani", ca el "nu mai tine cu nici un partid", etc. Cu d-l de la invatamant nu se poate face reforma. Cel mult inregimentare politica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Funeriu... sunt extrem de dezamagita de vestile care circula in legatura cu componenta guvernului. Nu mai locuiesc in tara, dar l-am sustinut pe Traian Basescu dezinteresat, atat cat mi-a stat in putere prin ceea ce am scris, pe tot parcursul campaniei. In momentul acesta am un puternic sentiment de confuzie... asta ca sa ma exprim eufemistic si sa nu spun pur si simplu ca ma simt tradata.

    Traian Basescu a castigat fiindca noi am crezut ca lucrurile se vor schimba in momentul in care va avea mana libera. Insa propunerile de ministri arata contrariul.

    Nu sunt genul care utilizeaza complimentele gratuite asa ca va rog sa ma credeti ca am convingerea ca sunteti cu adevarat cel mai potrivit pentru functia de ministru al educatiei.

    p.s. aici unde sunt nici macar nu este zapada ca sa-mi mai tempereze frustrarea.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Nemo

    Nu, nu e vorba nici macar de activismul de partid. Ala ar fi un lucru relativ curat (sau destul de putin murdar), plus ca dl. Funeriu a fost destul de activ in ultima vreme. E vorba de porcarii pe care nu le pot face decat anumiti oameni.

    RăspundețiȘtergere
  5. Să nu fim naivi, este un guvern de uzură, mă amuză teribil scâncelile ipocriţilor care ar fi dorit un guvern din băieţi din corul bisericii.

    Altfel, nădăjduiesc să voteze parlamentarii PDL în bloc împotrivă la votul de investitură, spre a se ajunge la o dizolvare a parlamentului încă din acest an. Şi cu puţin noroc, încă una la anul.

    Destul cu coaliţiile păguboase, cred în anticipate care să aducă la guvernare un PDL partid majoritar. Trebuie valorificată treimea de votanţi PNL care nu a votat cu Geoană la turul doi, şi este momentul propice cât timp şi la PSD a început măcelul intern.

    Mark my words: vor fi anticipate. Depinde de PDL dacă le iniţiază cât timp este pe val, ori le va întâmpina ca guvern minoritar pe vârf de criză, după defecţiunea previzibilă a UDMR.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Riddick

    Tu iti dai seama ca esti dus daca vii pe blogul acestui om sa ii spui ca e naiv? Atat el, cat si noi, toti, cei care am sperat ca in acest guvern Traian Basescu sa promoveze figuri oneste, ca cea a dnului Funeriu, daca suntem naivi suntem si curati. Tu pentru ce crezi ca l-am votat pe Basescu? Pentru Udrea sau sindicalistul Croitoru? Nu stiu pentru ce l-ai votat tu pe Basescu, dar multi dintre noi am sperat ca va fi mai bine. Pacat. :(

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Daniel P. Funeriu
    Stimate domn,
    Spune o vorbă veche.... "Se face că plouă!". Cum iarna nu-i ca vara, domnia voastră se face că ninge.
    :)
    V-au lucrat stimate domn, v-au lucrat. Asta este explicaţia pe scurt. V-au lucrat cum l-au lucrat şi pe domnul primar Negoiţă atunci când i-au cerut să se retragă pentru că s-a schimbat situaţia politică... Ce situaţia se schimbase? Să fim serioşi. Nu era destul de maleabil, nu era destul de prieten cu domnul Videanu... Ne facem că nu înţelegem?

    Poate în acest moment vă convingeţi că pixul domniei voastre şi-a pierdut un pic din demnitate atunci când s-a angajat politic... dacă vă amintiţi vă tot repetam asta atunci când lucrurile "stăteau bine".
    Politica nu va funcţiona vertical până ce principiile, morale şi doctrinare, nu vor fi înlocuit interesele meschine ale persoanelor. De aceea vă ceream să exprimaţi un proiect de dreapta pentru educaţie şi nu să susţineţi diferiţi oameni în frunte cu iubitul conducător.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Ridiche, my friend: cand Basescu a lansat apelul pe Twitter, "romani din America, iesiti la vot, ca de voi depinde, etc", m-am apucat si am dat cate telefoane am putut eu, de pe East Coast pe West Coast, pana in Canada. Macar vreo 10-15, tot am scos la vot.
    N-am crezut ca in mai putin de 24 de ore, o sa mi se faca o greata de nici macar un vagon de lamaie n-o sa mi-o trateze.
    Nu m-am agitat nici pt Berceanu, nici pt Videanu, nici pt Blaga(toti astia nu au reusit sa ia nici o primarie, pe unde au candidat; in 2004, Videanu a luat ca era "coalitia", dar a doua oara nu mai pupa Bucurestiul).

    Ridiche, bati campii cu anticipatele.
    La ce guvern si-au tras astia, nici macar nu mai trebuie sa-l schimbe PSD-ul pe Geoana. Trebuie numai sa astepte sa se impuste guvernul actual in besticole.
    Iar cand o sa-l suspende baietii pe Basescu iar(parlamentarii independenti inca nu au primit suficienti bani de la Patriciu, dar se rezova si asta:lol:))), am sa fiu putin ocupat; cred ca nu se va termina nici iarna, pana atunci; ma duc la ski.

    RăspundețiȘtergere
  9. "Nu spera când vezi mişeii
    La izbândă făcând punte,
    Te-or întrece nătărăii,
    De ai fi cu stea în frunte;
    Teamă n-ai, căta-vor iarăşi
    Între dânşii să se plece,
    Nu te prinde lor tovarăş
    Ce e val, ca valul trece..."

    RăspundețiȘtergere
  10. As fi dorit sa nu am dreptate in tot ceea ce am scris si am spus despre pdl si basescu, lucruri ce au starnit multe discutii dezagreabile si multe raspunsuri "dure" de la unii si de la altii.
    As fi dorit sa-l fi vazut pe Daniel Funeriu mai mult ca un om de stiinta si mai putin ca un activist angajat ( ceea ce a fost in ultima perioada). Din pacate nu a fost cazul si marturisesc, imaginea mea despre el a fost complet alterata de tot acest joc politic in care s-a bagat cu buna stiinta. Ar fi trebuit sa stie ca adevaratii oameni politici, interesati de binele tarii, interesati sa contruiasca ceva, gasesc si vin ei la oamenii valorosi, la randul lor interesati sa se implice in anumite schimbari. Daniel Funeriu era deja cunoscut, i se stia potentialul: nu avea nevoie de tot circul si toata activitatea de sustinere neconditionata a lui basescu ( pe care am gasit-o la limita suportabilului!) ca sa aiba un loc intr-o echipa interesata de schimbare. Iar el stia bine asta, dar a preferat iesirea la rampa si frazele pompoase, increderea oarba sau poate doar a jucat jocul. Oricum, nu are de ce sa fie felicitat, cum spuneam, cine i-ar fi recunoscut cu adevarat meritele il gasea oricum si fara toata activitatea propagandistica din ultimele luni, care, personal ( dar nu sunt singura) m-a dezgustat total. In fine, fiecare cu gusturile si modul lui de a "se ajunge".
    Din pacate, bataia de joc este inca la ea acasa in tara si , desi cu tristete, constat ca guvernul respectiv este imaginea vie a pdl-ului si a lui basescu, as spune chiar ca reprezinta dispretul si indiferenta celor ce au castigat fata de cei ce i-au votat. Oameni ce au crezut in ei si care acum sigur au un gust extrem de amar.
    Amar, dar din pacate pentru ei, meritat: naivitatea si spiritul de turma se platesc. Numai ca de platit va plati toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu mai jucaţi teatru ieftin, trolilor care vă daţi "portocalii".

    RăspundețiȘtergere
  12. Tot respectul si aprecierea pt dumneavoastra,d-le Funeriu.Suntem putin dezamagiti ca nu v-am regasit numele pe lista noului guvern.Poate sunt ratiuni pe care nu le cunoastem acum.Avem convingerea ca personalitatea si competenta dumneavoastra sunt apreciate in PD-L si ca veti avea un rol important in procesul de reforme,in general si in reformarea invatamantului romanesc,in special.Sarbatori fericite,va ureaza cu prietenie Mihaela si Dan Baciu-Brasov.

    RăspundețiȘtergere
  13. Se putea sa nu apara si doamna Ilinca? Doar e zi de sarbatoare pentru dumneaei!

    Domnul Funeriu trebuie felicitat si incurajat! S-a implicat si a luptat pentru ideile proprii. Faptul ca la noi orice zapada devine neagra nu este un motiv de neimplicare, ci din contra, altfel suntem condamnati sa ramanem in mocirla.

    @Ilinca, cand o sa va implicati si dumneavoastra intr-o batalie mizerabila, in ciuda interesului personal, pentru a va apara ideile, atunci poate va va da cineva dreptate.

    Felicitari domnule Funeriu, sunt rari oamenii ca dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere
  14. Uf, domnu' Funeriu, ce mai metafora, asta cu zapada, ne-ati tras!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Riddick, my friend: calm down. "Nume" de mai sus sunt tot eu; it was a typo. Am scris cu nick-name-ul cel mai frecvent pe care l-am utilizat in blogosfera, tocmai ca sa "existe" comparatie in "schimbarea de atitudine".
    Mai uita-te si pe alte bloguri "portocalii", care nu sufera de talibanism si monomanie, si ai sa vezi opinii similare.

    Nu e nimeni "troll portocaliu". Pur si simplu unii nu sunt incremeniti in fixisme, gandesc cu propriul lor creier; eu vad "votul" ca pe un "contract" intre votant si ales.
    In momentul asta, sunt la faza in care "bat obrazul" alesului, ca vad ca imi cam trage tzeapa.
    Litigiile astea "comerciale" sunt destul de complexe, trebuie tratat "elastic".
    Mingea e in terenul d-lui care a zis ca "si-a invatat lectia". Eu(si altii ca mine) suntem la momentul in care facem "lobby" :).
    Mai e cate un Lazaroiu, cate un C Preda, etc, care mai citesc si ce scriu "internautii". Si mi s-a parut o schimbare de atitudine majora.

    sa revin; il astept pe d-l respectiv, de la Copenhaga, cu un retevei in mana, pe care sa-l manuiasca "neelastic", in legatura cu PDL-ul. Pe urma, mai vedem. Daca nu face ce-a promis, next time I'm gonna be busy; that's all.
    Inca mai sunt dispus la alea 6 luni de gratie, macar sa schimbe ceva cu votul uninominal, numar de parlamentari, etc.
    ps1. asta cu Funeriu este insa un semnal cam nasol pt aia care au eticheta "intelectualii lui Basescu". Acum incepe sa scrie pe ei si "fraieri".
    ps2. nu inseamna ca am sa votez vreodata Crin Antonescu sau Geoana (astia chiar sunt ultimele hahalere). Am sa fiu si eu, la randul meu, "scarbit de politica" :D

    RăspundețiȘtergere
  16. acum 5 ani rolul domnului funeriu era "jucat" de domnul plesu ,dinsului i-au trebuit cam 6 luni (parca)pina sa demisioneze din functia de consilier prezidential...nu mai tin insa minte daca dinsul ne-a invitat sa profitam de imaculatul alb al florilor de cires(zapada era dusa):)..

    RăspundețiȘtergere
  17. Count me out for the "fight", căpitane Nemo, Nume, sau no name, whatever...

    RăspundețiȘtergere
  18. @maraco """@Ilinca, cand o sa va implicati si dumneavoastra intr-o batalie mizerabila, in ciuda interesului personal, pentru a va apara ideile, atunci poate va va da cineva dreptate."""

    Maraco, regret ca trebuie sa va spun dar sunteti de-o naivitate vecina cu prostia. Nu ma indoiesc ca D. Funeriu are si dorinta de a face ceva pentru invatamantul romanesc dar ca sa excluzi complet interesul personal din toata istoria asta este absolut irealist. Cat despre ideile acelea proprii pe care i le atribuiti, ati putea sa le faceti cunoscute ca sa vedem si noi ce au ele special fata de ideile altora, idei vehiculate de ani de zile dar ramase numai in stadiu de teorie? Nu ideile lipsesc @maraco ci punerea lor in aplicare.
    In plus nu mai faceti supozitii despre ce au facut si nu au facut oameni pe care nu-i cunoasteti. Deveniti ridicola.
    V-am spus: nu ma incanta absolut deloc situatia actuala, nu va imaginati ca exult la ideea guvernului astuia cretin de politruci, doar pentru ca am avut dreptate in supozitiile facute. Dar ma intristeaza naivitatea multora.
    Si daca am scris foarte rar pe acest blog in ultimul timp este pentru faptul ca am gasit complet debile subiectele propuse de d. Funeriu.: propaganta ieftina la indemana oricui, ce nu-i facea deloc onoare.
    Ca multi altii m-as fi asteptat la altceva. Pacat, dar macar acum stim cu cine avem de-a face.

    RăspundețiȘtergere
  19. @erata
    propaganda in loc de propaganta
    :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Sprijiniţi desemnarea lui Funeriu ca ministru al educaţiei şi cercetării:
    http://apps.facebook.com/causes/causes/418908/

    RăspundețiȘtergere
  21. @Ilinca, am o rugaminte. Pastrati-va "complimentele" pentru autocaracterizare, le dovediti pe deplin cand va prefaceti ca nu intelegeti ce vi se spune.

    RăspundețiȘtergere
  22. Oameni buni, si ce facem? Eu sunt membra FEN dar si membru PD-L. Va imaginati ce greve o sa fie? Domnul Croitoru va fi foarte necesar. Ar putea sa tina oamenii din invatamant sa nu iasa in strada. Fiti rationali. Domnul Funeriu nu e necesar acum, imi pare rau. Poate dupa ce trece criza. Stie domnul Basescu ce face, credeti-ma.

    RăspundețiȘtergere
  23. @Stely, cred ca glumiti. Cum ii va tine domnul Croitoru pe oameni sa nu iasa in strada? Daca le va ajunge cutitul la os, vor iesi, iar daca nu o fac inseamna ca nu sunt altceva decat masa de manevra a unor lideri sindicali corupti.

    RăspundețiȘtergere
  24. http://www.ziare.com/basescu/basescu/basescu-a-apelat-la-iliescu-ca-sa-l-aiba-pe-marian-sarbu-in-guvern-979715

    RăspundețiȘtergere
  25. @Stely, subscriu. Oameni ca Funeriu sunt necesari peste vreo 200 de ani. Propun sa-l congelam pana atunci. (domnu' Funeriu: in legatura cu azotul lichid, am glumit, sa stiti; plus ca am baut cam multa cafea azi; plus ca ati spus de zapada, deci frig, deci congelat, etc).

    RăspundețiȘtergere
  26. In 1990 Ratiu a fost votat cu 3%. Azi romanii l-ar vota cu amandoua mainile, dar nu mai e... Ratiu. Svabii din Ro aveau o vorba: "da-mi, Doamne, mintea romanului cea de pe urma"! Peste 20 de ani Funeriu va mai exista, probabil, dar ii va veni si lui mintea la cap si-si va baga picioarele in Ro, chiar daca romanii l-ar vota cu 100%. Va intelege si el ca asta e Romanica, si ca n-are rost sa-ti pierzi vremea cu ea. Traiasca Croitoru, reformatorul, noul Spiru Haret al zilelor noastre, reciclat la inalta scoala a lui Bondrea! Stie Basescu ce face, mie-mi spuneti.

    RăspundețiȘtergere
  27. Nominalizarea domnului Funeriu la Educatie era principala asteptare pe care o aveam atunci cand l-am votat pe Basescu. Acum sunt dezamagit dar as fi si mai dezamagit sa stiu ca lectia invatata este neimplicarea. Avem destui blazati in Romania si prea putini oameni care sa fie pregatiti sa treaca de primele infrangeri pentru a ajunge sa invinga.

    "Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better." Samuel Beckett

    RăspundețiȘtergere
  28. @ Stely
    Spuneţi:
    "Stie domnul Basescu ce face, credeti-ma."
    ;)
    Să înţeleg că domnul Băsescu l-a trecut pe linie moartă pe domnul Funeriu până la noi ordine?

    RăspundețiȘtergere
  29. oameni buni, lucrez de ani de zile in min isterul pe care d-l Funeriu ar fi urmat sa-l conduca, sunt asa mari mafiotii acolo si asa mari interesele in sistem incat, fara suparare, cred ca l-ar fi inghitit ca pe o maslina, cu sambure cu tot...Credeti-ma, acolo e nevoie de un om cu atitudinea d-lui Croitoru, care ii cunoaste pe toate dedesupturile, le stie sursele, metodele si filierele de furaciune, oameni ca Miclea - cu mult mai multa experienta de ,,management'' decat d-l Funeriu au sfarsit prin a-si conduce propriul cabinet...De aparenta ,,fragilitate'' a lui Cati nu va lasati inselati, ea e chiar la pupitru, numai ca acest pupitru e in afara ministerului...si dl Croitoru stie, cum spuneam...
    Altfel, cred chiar ca d-l Funeriu a avut noroc, cariera lui va ramane imaculata si cuvantul lui ca expert va fi mai credibil.
    (Amintiti-va ce i-au facut lui Miclea in campania de presa pe care au declansat-o a doua zi dupa ce a fost pe lista...d-na Vergu, d-l Calmâcu, care altfel l-au laudat pe Adomnitei!).
    La multi si fericiti ani, d-le Funeriu, puteti veni secretar de stat in minister, director al unei directii de politici educationale, pe care Miclea o infiintase, dar a fost umpluta cu gaini de partid si a esuat...puteti ramane la Cotroceni, de ce sa semnati acte ministeriale prin care taiati sporurile profesorilor si dati credit unei finantari per capita facute fara nici o formula de calcul, ci din ,,pixul'' unui contabil, la o descentralizare care va pune definitiv scoala preuniversitara pe butuci...

    RăspundețiȘtergere
  30. Anonim de mai sus este "@cineatrasinnoi2122"

    RăspundețiȘtergere
  31. Incredibil! Speculăm pe baza unor "informaţii" scurse pe la media. De parcă nu am şti care este scopul lor !

    RăspundețiȘtergere
  32. Domnule Funeriu, din cauza miilor de mesaje extrem de critice la adresa deciziei luate in PDL, cei de la Hotnews (dupa stiinta mea, pt. prima oara) au recurs, aseara, la o cenzura formidabila, inghetand stirea respectiva, nepublicand niciun comentariu timp de aproape o ora si trecand o stire secundara in top. Apoi, au selectat pe spranceana, numai pe acelea care nu erau foarte inversunate. Nu mi-a venit sa cred. Halal libertate de exprimare! Credeti-ma, este un guvern care nemultumeste 70-80% din electoratul lui Basescu. Iar justificarea (singura gasita, de altfel), cum ca ar fi un guvern de sacrificiu, nu sta in picioare. Fara Monica Macovei, fara dumneavoastra, fara Mihai Stanisoara si fara altii de calibrul celor mentionati, o sa plateasca un pret politic enorm, inclusiv sau mai ales Traian Basescu. Imaginati-va doar, pt. o secunda, ca presedintele nu s-ar mai bucura de simpatia populara, iar ca PDL-ar cadea in sondaje la doar 15%. Stiti cat de usor va putea fi suspendat din functie cel care acum pare sa nu mai acorde atentiei freamatului/vuietului opiniei publice, pentru ca, vezi Doamne!, s-ar afla la ultimul mandat si nu il mai intereseaza sondajele?

    RăspundețiȘtergere
  33. @ Anonim 19 decembrie 2009, 12:58
    Spuneţi că lucraţi în ministerul educaţiei şi cunoaşteţi "mafia" din minister.
    Stimate domn (intuiesc că aţi fi un domn şi nu o doamnă, dacă greşesc... corectaţi-mă), de ce nu spuneţi exact cine şi ce face în minister? De ce este nevoie de miniştrii, cu sau fără fulgi, pentru a stăpâni fenomenul corupţiei din minister pentru minister? Începeţi cu mafia manualelor, apoi cu mafia catedrelor, cu mafia controalelor (inspectori)...
    Oare societatea de astăzi este împotriva adevărului? Nu tot spun toţi politicienii prin campania electorală că doresc să afle adevărul, că doresc să elimine corupţia?

    RăspundețiȘtergere
  34. @cineatrasinnoi2122

    Tu ai scris foarte bine. Domnul Basescu acum ii face un mare bine domnului Funeriu. Oamenii nu inteleg. Trebuie un "corupt" acum. Un tip uns cu toate alifiile. Ce, presedintele e un inger? Si noi tot l-am votat. Probabil de asta guvernul e acum plin de oameni mai "murdari". De ce sa se compromita unii curati sa scoata jegul din tara?

    RăspundețiȘtergere
  35. Domnule Funeriu ce s-a intamplat? Care au fost jocurile pentru care a ajuns dl. Croitoru ministru la invatamant? Cum comentati aceasta stire? Va vom mai gasi in noul guvern?

    RăspundețiȘtergere
  36. @ Stely
    În vremea când noi ne pregăteam de revoluţie, Robert De Niro, Sean Penn şi Demi Moore făceau, sub regia lui Neil Jordan, filmul We're No Angels.

    Dacă aţi văzut filmul, poate aţi sesizat că evadaţii au ajuns îngeri întorcându-se la umanitate. Fără o metanoia profundă a păcătosului, a alege păcătosul în locul îngerului nu este o alegere morală. Din fericire, în cadrul alegerilor nu suntem puşi să alegem între îngeri şi demoni, pentru că în politică nu-şi au loc îngerii. Dar dacă pentru a alege între Traian Băsescu şi Mircea Geoană se poate alege criteriul profitului maxim (principiul unsului cu toate alifiile), în acest caz este evident că domnul Funeriu era mult mai nimerit pentru poziţia de ministru al Educaţiei. Domnul Croitoru putea fi secretar sau subsecretar de stat...
    Nu sunt de acord nici cu domnul Funeriu. Dacă există democraţie în PD-L, puteau să voteze împotriva domnului Croitoru şi apoi să se pune pe tapet candidatura domnului Funeriu. Să nu uităm că în statutul PD-L scrie foarte clar...
    1B, art.5, (2) În activitatea sa, Partidul Democrat Liberal urmăreşte numai obiective politice, promovează valorile...

    Eu rămân la părerea că comportamentul liderilor PD-L este extrem de discutabil în acest caz, dar şi în celelalte cazuri (situaţia este foarte frecventă).

    RăspundețiȘtergere
  37. Reforma învăţămîntului e a dvs. şi a colegilor din Comisia prezidenţială.

    N-aţi fi meritat să fiţi sacrificat pentru implementarea ei.

    RăspundețiȘtergere
  38. "Fals: in Colegiul Director a intrat la vot o lista pe care numele meu nu figura. Rezultatul votului pe domeniul educatiei a fost de 34 pentru propunerea facuta la 32 impotriva".

    Quod erat demonstrandum ! Media scam preluată şi alimentată pe bloguri ! Măcar de şi-ar pune cenuşă în cap "portocaliii de duminică" care s-au deconspirat.

    RăspundețiȘtergere
  39. Mai putina pasiune, mai bine ne bucuram de ninsoare. Incalcelile de acum inca nu le stim. Odata ce l-am investit cu incredere pe TB de ce ne indoim atat de repede. Cert este ca si TB are o mare incredere in dl.Funeriu. Sa asteptam investirea guvernului, programul de guvernare si derularea evenimentelor.

    RăspundețiȘtergere
  40. @Riddick,
    Nu înţeleg acuzaţia ta cu "portocalii de duminică". Nu înseamnă că dacă am votat Băsescu şi PDL de fiecare dată trebuie să aprob tot ce fac şi zic ei. Poate toate au o explicaţie, dar avem dreptul să contestăm ce se întâmplă, sunt mulţi cei care au rămas dezamăgiţi după aceste numiri.
    Şi da, au fost şi portocalii de duminică, mulţi care l-au votat pe Băsescu cu toate că nu-l susţineau înainte. Indiferent de motiv, şi lor le datorăm faptul că nu-l avem azi pe Geoană la Cotroceni.
    Şi in ciuda dezamăgirii, nu regret votul, da, tot pe Băsescu l-aş vota, doar sper că declaraţia "mulţi mi-aţi dat o lecţie" nu a fost doar o vorbă spusă aiurea, de dragul discursului.

    RăspundețiȘtergere
  41. @Ridiche
    Esti de compatimit, mai, baiatule! Banuiesc ca ai o varsta, cel putin in acte, insa comportamentul tau denota infantilism, aroganta si suficienta.

    RăspundețiȘtergere
  42. @ Riddick
    Statul vorbeşte despre propuneri şi aprobare. Nu-i musai alegerea cuiva de pe o listă, pot fi respinşi cu toţii. Democraţia înseamnă că cei mulţi pot să hotărască peste hotărârea celor puţini.

    16C. Candidaturile pentru functiile in Guvern si autoritati ale administratiei publice centrale
    Art. 149.
    (1) Atunci cand partidul poate numi primul-ministrul sau/si ministrii, BPN face propuneri care sunt aprobate de CDN si sunt aprobate de CNC prin vot secret.
    (2) Pentru aceste functii nu pot candida decat militantii care au o vechime de cel putin 3 ani in partid, o activitate ca militant de cel putin 2 ani, recunoscuta ca atare de SRUMGC al BPN.
    Art. 150.
    (1) Pentru functiile din cadrul ministerelor si celorlalte autoritati ale administratiei publice centrale, pentru care partidul este indreptatit sa desemneze candidati, BPN face propuneri pe functii, catre CDN care le aproba.
    (2) Pentru aceste functii nu pot candida decat acei militanti care au o vechime de cel putin 2 ani in partid, o activitate ca militant de cel putin 1 an, recunoscuta ca atare de SRUMGC al BPN.

    Dacă partidul ar fi vrut ca domnul Funeriu să fie ministru, partidul ar fi putut să impună domnului Boc (din punct de vedere al disciplinei de partid, desigur) ca domnul Funeriu să fie ministru. Asta dacă partidul este democratic şi nu dictatorial (că de aia am făcut revoluţie, nu de florile caisului, dacă îmi permiteţi gluma).

    RăspundețiȘtergere
  43. Hahaha, touche, you left wing vermin !

    RăspundețiȘtergere
  44. @ Riddick
    Văd că vă declaraţie "de dreapta" într-un mod autentic (adică nu "de duminică).
    Îmi puteţi spune 5 principii ale ideologiei de dreapta în care domnia voastră credeţi?

    RăspundețiȘtergere
  45. il cunosc pe Catalin croitoru dar ,daca as fi avut drept de vot,as fi votat in favoarea contracandidatului sau.

    RăspundețiȘtergere
  46. Nu stiu cine esti tu @Stely ..Eu consider ca esti o clona si ca stii f.bine ce faci .
    Te rog sa nu-mi mai folosesti nickul si sa nu mai scrii in numele meu..
    @Riddick,cred ca cel care foloseste nickul @Stely este R.Humor sau @no name de pe blogul lui AVP ..
    Imi pare rau ,d-le Funeriu,dar nu toti cei care scriu pe blogul dv.sunt sinceri .Ei se folosesc de dezamagirea dv. (presupun) ca sa va invenineze si sa va induca sentimentul ca ati fost tradat ..
    Eu mi-am propus sa acord in continuare increderea mea ,celui pe care l-am votat si sustinut:T.Basescu
    Imi permit sa cred ca si dv.l-ati sustinut ca si mine ,cu convingere ,si ca nu va veti pierde asa de repede increderea in el..Va rog sa nu va simtiti tradat !

    RăspundețiȘtergere
  47. Stely, poţi crea un cont Blogger cu avatar, să nu fie dubii la postările pe platformă Blogger (cum este acesta ). Probleme ar fi pe Wordpress, etc. :)

    RăspundețiȘtergere
  48. Domnule Funeriu,
    Trebuie sa ne explicati, celor care va sustinem si care ne-am pus anumite sperante, ce s-a intimplat: de ce este d-l Croitoru pe lista de ministri si nu dumneavoastra; nu as fi avut o problema cu domnul Miclea, de exemplu, dar din cite am urmarit eu, numele d-lui Croitoru nu a fost vehiculat.
    Oricum, acest guvern va pica in scurt timp si sper din toata inima ca dumneavoastra sa fiti ministru al eucatiei pe o perioada cit mai lunga de timp.
    Sunteti intr-adevar un exemplu pentru foarte multi tineri.
    Imi pare foarte rau de asemenea ca domnul Sever Voinescu nu a fost desemnat pentru Externe. La cit de mult l-a ajutat pe d-l Basescu in campanie, cred ca merita. Dar asta ma face din nou sa cred ca si dumneavoastra, si d-l Sever Voinescu va pastrati pentru un Guvern mai stabil. Cred ca acest cabinet este de sacrificiu

    RăspundețiȘtergere
  49. @Stely (Ionescu)

    Nu te cunosc. Nu am vazut sa fi semnat aici, inaintea mea, cu acest nick. Imi pare rau daca te simti lezata cu ceva, dar pe mine asa ma cheama. Nu Stely Ionescu ci Stely... altcumva. Ce ar trebui sa fac acum sa ne intelegem? Daca ti-ai inregistrat nick-ul la OSIM, foarte bine. Arata documentul. Daca nu, sa-ti fie de bine. N-o sa-mi schimb eu numele pentru tine. Am intervenit aici pentru ca il cunosc pe domnul Croitoru si stiu cata nevoie e de el. Il respect pe dnul Funeriu, dar acum avem nevoie de un om dur, o mana forte. Educatia trebuie sa fie cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  50. @maraco
    Imi confirmati impresia de naivitate vecina cu prostia.
    Daca va deranjeaza ce scriu despre dvs, nu va mai dati cu parerea referitor la ceea ce scriu. Dvs. v-ati bagat in discutie, eu nu v-am dat nici o atentie.

    @anonim (17:21) """mi pare foarte rau de asemenea ca domnul Sever Voinescu nu a fost desemnat pentru Externe. La cit de mult l-a ajutat pe d-l Basescu in campanie, cred ca merita."""""

    Adica nominalizarile astea se fac dupa cine a urlat mai tare "traiasca basescu" in campanie si nu dupa competente? Sau pentru dvs. Sever Voinescu este eminenta cenusie reprezentativa la externe !......Ma apuca rasul cand citesc interventii ca ale dvs.

    RăspundețiȘtergere
  51. @Ilinca, bine ati revenit. Ma deranjeaza ceea ce scrieti cand va considerati detinatoarea adevarului absolut si cand credeti ca puteti sa dati lectii unui om ca domnul Funeriu. Despre mine nu puteti sa scrieti nimic. Nu ma cunoasteti. Nu are ce sa ma deranjeze. Repet, pastrati-va "complimentele" pentru atunci cand va uitati in oglinda.

    RăspundețiȘtergere
  52. "in Colegiul Director a intrat la vot o lista pe care numele meu nu figura"

    Ma limitez la o relativ succinta exprimare a propriei amaraciuni: PDL n-a invatat nimic din experienta anului electoral 2009, se crede acum cu sacii in caruta (presupunind ca viitoarele alegeri vor fi abia in 2012 si pina atunci lumea uita) si scoate la iveala acelasi tip de dispret sfidator fata de alegatori, pe care l-au avut in timp toate partidele. Cum poti sa iesi in fata cu un guvern in care intra Udrea, Oprea, Croitoru etc. fara sa-ti jignesti o parte insemnata din votanti si ignorind reinflamarea automata a criticilor opozitiei politice si presei ?
    Nu inteleg: Boc a pretins ca PSD s-a opus reformelor, dar cine s-a opus acum formarii unui guvern cu oameni de calitate ?

    RăspundețiȘtergere
  53. @Stely,
    Recunosc ca nu am vizitat prea des blogul d-lui Funeriu ,si prn urmare este prima oara cind am dat de un nick identic cu al meu.
    Nickul" Stely "este nickul pe care il folosesc de aprox.un an pe citeva bloguri portocalii,dar cu preponderenta pe blogul poetului Viorel Padina..
    Ca sa te convingi poti sa mergi pe http://viorelpadina.wordpress.com/
    Dupa cum ti-ai dat seama am crezut ca am fost clonata de unul din cei doi mentionati ,intrucit suntem in tabere diferite si avem f.mari dispute pe teme politice .
    In postarea ta sunt unele idei asemanatoare cu ale mele ,dar putin mai transante si mai directe ,pe care eu ma feresc sa mi le exprim..Asa am ajuns la ideea ca cei doi scriu in numele meu.In consecinta va cred .M-as bucura daca ati face si dv. o mica modificare,asta in cazul in care mai postati si pe alte bloguri ..
    Se poate ?

    RăspundețiȘtergere
  54. @maraco
    Nu este prima oara cand va bagati ca musca in lapte intr-o discutie si ma atacati, ca pe urma, in lipsa de argumente sa "concludeti", citez : "Despre mine nu puteti sa scrieti nimic. Nu ma cunoasteti.""
    Urmare a acestei remarci, nu pot decat sa constat ca, daca dvs. va permiteti sa scrieti ce scrieti despre mine asta presupune ca ma cunoasteti. Si daca ma cunoasteti, atunci stiti ca pot sa apreciez nivelul stiintific al lui Daniel Funeriu, dar in nici un caz sa cad pe spate de admiratie. Tocmai pentru ca intalnesc oameni ca el in fiecare zi si gasesc acest nivel normal. Iar daca dvs. sunteti intr-o continua admiratie fata de acest gen de oameni, asta nu poate insemna decat ca , in ceea ce va priveste, este vorba de ceva cu totul si cu totul exceptional.
    Si asta face toata diferenta intre noi, deci si intre ideile pe care le avem.
    Repet: este vorba de nivelul stiintific . Pentru "celalalt" Daniel Funeriu, nu am nici cea mai mica consideratie: efectiv, detest aplaudacii.
    Inca o data: nu va invatati minte. Este a nu stiu cata oara cand va bagati singura in seama, ma atacati complet gratuit si aberati total in lipsa de argumente valabile.
    Pana una alta, realitatea mi-a dat dreptate mie si nu dvs.

    RăspundețiȘtergere
  55. @Stelyionescu

    O sa fac o modificare daca mai postez pe alte bloguri. Insa ma intereseaza sa postez doar aici momentan. Mi-ar placea sa il conving pe dnul Funeriu si pe toata lumea de ce e nevoie acum de dnul Croitoru in mod aparte. Stiu, ar putea spune de ce data trecuta a fost nominalizat. Adica in guvernul Croitoru (celalalt). Dar ala era un guvern despre care toata lumea stia ca pica. Stely, draga, si eu m-am convins ca esti de buna-credinta. Pana la urma crezul nostru comun sta in dnul Basescu. El si reforma lui conteaza. Iar unii pedelisti nemultumiti trebuie sa inteleaga si sa cedeze.

    Cu drag, tizo!

    RăspundețiȘtergere
  56. cum nici macar nu am auzit de acest croitoru pana acum, am facut o mica cercetare (asta stiu sa fac!!). Vesti foarte proaste...are un profil teribil (vezi si articolul din catavencu de mai jos) si nici nu inteleg unde e separarea puterilor in stat. liderul sindical = ministru?!

    aici gasesti un interviu http://www.cotidianul.ro/liderul_sindical_catalin_croitoru_ntre_mine_si_pd_l_a_fost_o_atractie_reciproca-43887.html

    aici gasiti info declaratie de avere a lui croitoru
    http://www.catavencu.ro/deputatul_pd_l_catalin_croitoru_si_a_cusut_buzunarele-10068.html

    RăspundețiȘtergere
  57. @Ilinca
    "tocmai pentru ca intilnesc oameni ca el in fiecare zi si gasesc acest nivel normal"
    Aveti perfecta dreptate! Aici in Romania este plin de oameni sefi de promotie, care isi iau doctoratul sub indrumarea unui laureat al premiului Nobel cu distinctia maxima. Si tot atit de adevarat este ca avem cel putin 300 de insi (dintre care in mod sigur vreo 20 va sunt colegi de zi cu zi)care cistiga granturi INDIVIDUALE de cercetare de 2 milioane de euro.
    Chiar va rog frumos, spuneti-ne si noua unde exista in Romania aceasta concentrare de minti stralucite. O fi vreo Universitate? As vrea sa merg sa asist si eu la niste simpozioane cu participarea acestor oameni absolut normali pentru Dvs, dar atit de deosebiti pentru mine.
    Inchei subliniind inca odata cita dreptate aveti:
    excelentza la noi si mai ales in mediul pe care il frecventati Dvs este ceva absolut normal, chiar banal.

    RăspundețiȘtergere
  58. @Roxana
    daca pina acum vreo citeva luni as fi putut sa "bag mina in foc" pentru ceva aparut in Catavencu sau Cotidianul... la ora actuala situatia este complet diferita>
    Iti recomand sa crezi cu (-1) cam tot ce apare in Cotidianul iar cit despre Catavencu as zice sa incercam sa gasim si o alta sursa pentru verificarea informatiilor.
    Am fost un cititor asiduu de Cotidianul si Catavencu si imi pare rau sa afirm asa ceva dar acum asta este situatia cu ei. Credibilitatea lor este foarte mica.

    RăspundețiȘtergere
  59. @Dan Dinu

    Cine a afirmat ca-i vorba de Romania? Eu in nici un caz.
    De altfel este o greseala sa-l plasezi pe Daniel Funeriu in contextul romanesc al vietii universitare. El nu s-a format si nu a lucrat in tara, deci comparatia nu-si are rostul. Comparati-l cu cei care-i sunt colegi, atunci puteti sa-i vedeti cu adevarat valoarea stiintifica pe care, repet, nu i-o neg, dimpotriva o apreciez, dar pastrand proportiile.
    Ceea ce ma face sa vad totul mult mai realist.

    RăspundețiȘtergere
  60. @Ilinca, ma binedispuneti extraordinar :). Multumesc! Lasati-ma sa cred ca domeniul meu de cercetare e mult mai aproape de logica, decat al dumneavoastra. Sunteti om la stintelor naturale, ramaneti acolo, nu va mai jucati cu logica, ca o cam dati in bara. Daca intalniti in fiecare zi oameni ca domnul Funeriu inseamna ca sunteti cel putin la Stanford, nu la Paris. Pai hotarati-va odata :)! Pe cine credeti ca impresionati? Pe mine in niciun caz.

    Si gata, musca-n lapte n-o sa va mai bage in seama, puteti sa fiti linistita.

    RăspundețiȘtergere
  61. Stely ,
    Ma bucur ca ai sesizat ca suntem in aceiasi tabara.Si eu sustin ca nominalizarea d-lui C.Croitoru are legatura cu activitatea sa de la FEN ,ca fiind un punct in plus in recunoasterea sa ca lider de sindicat .Sotul meu este profesor si crede ca are oarece greutate in rindul profesorilor .
    Stiu deasemenea ,ca pe D-l Funeriu il recomanda un CV de mare valoare cit si faptul ca a elaborat strategia de reforma in invatamint ..Sunt convinsa ca va sosi si timpul dumnealui ..Acum vin vremuri grele ptru guvern ,si este nevoie de ei(cei nominalizati) ptru a tine piept valului de diversiuni,intoxicari pe care partidele din opozitie cit si tonomatele insotitoare nu a incetat sa le foloseasca..
    Am fost si pe alte forumuri si sunt destul de consternata de supararea portocaliilor nostrii cu privire la componenta guvernului.Consider ca acestia gresesc, deoarece nu iau in calcul faptul ca T.Basescu si-a asumat guvernul, cit si programul lui ..
    p.s.daca vrei sa ne cunoastem mai bine ,te invit si pe blogul lui Viorel Padina unde sunt prezenta de mult timp..

    RăspundețiȘtergere
  62. Daca stau sa ma uit la CV-ul lui Croitoru: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=83&cam=2&leg=2008&pag=0&idl=1
    sunt tentat sa zic: "Uite o catana batrina"!
    A fost si inspector si cu diferite functii in Minister si cercetator stiintific (chiar, asta ce titlu mai este. Eu stiam ca se incepe cu asistent, sef lucrari,lector, conferentiar, profesor. Cercetator stiintific ce este?), este membru si in diferite organizatii sindicale (nu numai interne ci si internationale). Este membru PD din 98 (adicatelea nu este un traseist).
    Si cel mai important: a fost si el membru in comisia prezidentiala in care dl Funeriu a fost vicepresedinte. Si, asa cum dl Funeriu este (sau a fost) consilierul dlui Stolojan pentru educatie, dl Croitoru este seful comisiei PDL pentru educatie si invatamint.
    Per total nu mi se pare ca dl Croitoru este un candidat chiar atit de insignifiant in comparatie cu dl Funeriu. Mai repede imi vine sa spun ca cei din PDL au trimis la razboi in fata o "catana batrina" frecata cu toate cele in ani de "razboi" in domeniul invatamintului si educatiei.
    Cred ca dl Funeriu NU are motive sa fie suparat in clipa de fata. Din contra, cred ca ar putea face o echipa f buna cu dl Croitoru.
    Asa cum cei de Unirea Urziceni repetau la infinit "echipa a fost buna, este meritul echipei", spun si eu acum, dle Funeriu nu fiti suparat, treceti peste orgoliul dvs ranit (sincer, nu cred ca aveti pentru ce sa-l aveti ranit, si dl Croitoru are argumente puternice in favoarea candidaturii sale)si nu uitati ca este vorba de o munca de echipa pentru ceva f pretios: viitorul Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
  63. @maraco
    Eu nu vreau sa impresionez pe nimeni, doar ca unii se lasa impresionati.
    Daca logica dvs. va spune ca numai la Stanfort poti intalni oameni comparabili cu Daniel Funeriu...ce sa mai zic! Poate doar sa va reamintesc ca cel despre care discutam nu si-a facut studiile la Stanfort si nici nu lucreaza acolo. Dupa logica dvs. nu prea are valoare, nu?
    Si da, ma bucur ca incetati cu aberatiile, devine plictisitor sa raspunzi la astfel de "argumente".
    PS Tocmai m-am intors de la o conferinta ( unde am intalnit cel putin 15 persoane de acelasi nivel ca al lui D. Funeriu ( vorbesc de oameni din aceeasi generatie, altfel comparatia devine penibila......)

    RăspundețiȘtergere
  64. @erata
    Stanford nu Stanfort....
    PS Oricum, multi vad putin cunosc. Auzi intrebare: ce-i acela cercetator stiintific?

    RăspundețiȘtergere
  65. @Stely
    "Dar ala era un guvern despre care toata lumea stia ca pica"
    Nu cred ca acesta era argumentul de baza al numirii dlui Funeriu.
    Cred ca era vorba de altceva:
    1. dl Lucian Croitoru era un independent (ce simpatii are nu are relevanta, dinsul nu este inregimentat politic) si avea libertatea de a alege.
    Boc este un sef de partid care trebuia sa se supuna unei anumite discipline de partid. Inclusiv faptul ca dl Croitoru C a primit votul propriului partid cu 34 la 32 ne spune ceva referitor la cit de strinsa a fost competitia intre tineretea plina de energie si experienta acumulata de pe viitorul "cimp de lupta".
    2. dl Croitoru L. avea nevoie de oameni foarte buni, tineri si fara (sau cit mai putin) trecut politic. Dl Funeriu este un perfect exemplu al acestei alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  66. @Ilinca, era vorba de Stanford, nu de Stanfort.

    Ce vroiam sa spun, si ca de obicei, dumneavoastra va prefaceti ca nu intelegeti, este ca oameni ca domnul Funeriu nu intalniti la orice pas, asa cum pretindeti. Nu mergeti doar dumneavoastra la conferinte, mai merg si altii :).

    RăspundețiȘtergere
  67. @Ilinca, ah, mi-ati luat-o inainte, v-ati corectat singura. Inseamna ca mai aveti sanse :).

    RăspundețiȘtergere
  68. @Ilinca
    "auzi intrebare" nu-si are rostul. Daca eu cunosc ceva si tu nu aceasta nu inseamna ca eu sunt destept si tu esti proasta.
    Cind am facut eu Politehnica nu existau oameni incadrati ca si "Cercetatori stiintifici". Acestia erau la Institutele de Cercetari. Politehnica isi avea doar cadrele didactice asezate pe scara de la Asistent la Profesor Universitar.
    Nemaiurmarind demult structura unei Politehnici (chiar daca mai am prieteni in Facultate) nu am idee decind a aparut Cercetatorul in sistem si MAI ALES, unde se incadreaza el in scara ierahica din Politehnica.
    Acum sper ca m-am facut inteles si poate ma "luminezi" si pe mine :-) Asta bineinteles daca esti in tema.

    RăspundețiȘtergere
  69. @maraco
    Poate am mai mult noroc ca altii :).
    Oricum, nu vad sa neg evidenta si nu pot sa nu contest valoarea celor pe care-i intalnesc doar ca sa fac palcere unora si altora.
    Pentru mine oameni ce ajung profesori universitari la 30-32 de ani, ce au indrumat studenti care au ajuns universitari la randul lor, oameni ce sunt invitati sa conferentieze si sa colaboreze in cele 4 colturi ale lumii, ce si-au permis sa aleaga universitatea unde activeaza si alte chestii de acest gen, deci asemenea oameni ( in disciplina mea cel putin) nu sunt cu nimic mai prejos decat Daniel Funeriu. Cat priveste obtinerea unui grant de valoarea respectiva, stiu ca nu-i la indemana oricui ( dar, cum spuneam cunosc oameni ce l-au obtinut). Numai ca, nu trebuie uitat, valoarea unui grant depinde si de domeniul in care activezi. In unele este absolut imposibil sa obtii o asemenea suma ( si pe buna dreptate) pentru ca nu ai cheltuielile necesare. Ceea ce nu inseamana ca oamenii respectivi sunt mai putin valorosi. Numai ca putini gandesc in asemenea termeni, ceea ce nu ma mira foarte mult.
    Ceea ce mi-e greu sa pricep este de ce o persoana ca dvs. ce pretinde ca merge la conferinte, ceea ce presupune implicit macar o tangentza daca nu mai mult cu viata universitara, deci, de ce o asemenea persoana are probleme in a accepta existenta excelentei ca o normalitate......
    PS Parca nu mai raspundeati postarilor mele.......

    RăspundețiȘtergere
  70. @dan dinu
    Daca va referiti la ce si-a trecut in CV Croitoru intrebati-l pe dansul ce vrea exact sa spuna! Oricum, recititi-va postarea si veti vedea ca intrebarea dvs. retorica se refera strict la notiunea de cercetator stiintific si nu la cea de cercetator stiintific in Politehnica. Deci uimirea mea isi avea rostul.
    Pe de alta parte exista notiunea de cercetator stiintific asociat unei facultati, asa cum exista notiunea de cadru universitar ( lector, conferentiar etc) asociat unui institut de cercetare.

    RăspundețiȘtergere
  71. Ilinca, aveti dreptate, nu mai raspundeam postarilor dumneavoastra :)! Dar tentatia de a va contrazice este prea puternica :).

    Haideti sa fim seriosi, oameni de calibrul domnului Funeriu nu se intalnesc atat de des precum pretindeti dumneavoastra. Spuneti ca aveti noroc. Al naibii norocul asta de a va balacari exact in spuma vietii stiintifice. Repet, mai merg si altii la conferinte, si nu conferinte oarecare.

    RăspundețiȘtergere
  72. @Ilinca
    Multzam (partial) de raspuns :-)
    Nu-l pot intreba pe Croitoru ca nu ne cunoastem. Am intrebat pe forum fiindca speram ca unul dintre voi sa fie in tema si sa-mi explice.
    Intrebarea mea nu era retorica (decit daca nu mai cunosc sensul exact al unei "intrebari retorice"). Este adevarat ca eu faceam corelatia cu CV-ul lui Croitoru si ma intrebam ce inseamna cercetator stiintific in contextul unei Politehnici. Restul explicatiei l-am postat mai sus.
    Si inca ceva > Cred ca aveti dreptate cind spuneti ca va intilniti cu excelenta zilnic si ca este o normalitate aceasta. Da, dar o normalitate a elitelor. Si este normal sa ne bucuram atunci cind un membru al normalitatii elitelor se decide sa coboare din turnul de fildes si sa se ocupe de murdara, mizerabila, ticaloasa dar facatoarea de viitor ... politica.
    Aici in Romania normalitatea "excelentei" a insemnat sa numim un avocat ca si Viceguvernator al BNR.
    Exemple mai putem gasi dar ma opresc aici.

    RăspundețiȘtergere
  73. ...ca alegerile prezidentiale s-au transormat si in alegeri " guvernametale" este inca un "talent" al politicii romanesti; dar atunci cand am votat m-am gandit ca se vor propune si oameni in guvern care vin cu alta perpectiva.
    am ramas complet dezamagit sa vad ca nu faceti parte din guvern , dar trag speranta ca este un guvern de sacrificiu si ca veti ajunge la un portofoliu...numai asa mergem inainte!Succes

    RăspundețiȘtergere
  74. Pfuu... Domnule Funeriu, fiti tare ! Tare ca pietrele ! Din pacate (cred ca v-am mai spus) asta e politica romaneasca ! Nu competenta conteaza ci pilele, prieteniile, ori cat de mari sunt "datoriile" pe care alesii trebuie sa le plateasca. De aici termenul de "clientela politica". De aici provine si mr. Croitoru. Care apropo, nu o sa faca nimic. Si nu-i dau mai mult de 6 luni, indiferent de viata acestui Executiv absolut gretos. Nu va lasati, continuati sa fiti "the best", ca atunci cand va fi rau sa-si aminteasca mereu ce au pierdut, sa-si aminteasca mereu ca au dat vrabia aurita din mana pentru cioara de pe gard. Va sustin in continuare !

    RăspundețiȘtergere
  75. Cea mai mare magarie mi se pare cea facuta lui Bogdan Aurescu.

    RăspundețiȘtergere
  76. @maraco
    Exact: am avut si am noroc si sunt constienta de asta. Iar povestea cu mersul la conferinte nu are nici o relevanta in sine. Am adus acest argument doar pentru ca s-a intamplat sa fie de actualitate si aveam inca in minte persoanele cu care m-am intalnit. a fost doar o replica naturala in contextul discutiei si nimic mai mult.
    Insistati cu raspunsurile, cine stie, poate descoperim ca ne si cunoastem.........

    @Dan Dinu
    Depinde foarte mult de motivatiile pe care le are fiecare ca sa coboare din turnul de fildes.....V-am mai spus: lucrurile se vad diferit, totul depinde de unghiul din care privesti problema si personajele.
    A propos de raspunsul partial, dvs. ar trebui sa stiti mai multe ca mine ( eu cunosc cate ceva de la prieteni si colegi). Dar stiu ca de ani de zile exista aceasta notiune de cercetaotor asociat la o facultate ( persoana respectiva tine niste cursuri, seminarii etc) si celalalt caz, cum spuneam, cand un cadru didactic universitar isi desfasoara o parte din activitatea de cercetare la un Institut si este platit in consecinta ( 25% sau 50% de obicei). In ultimul caz este vorba ( sau ar trebui sa fie) de cei mai buni in domeniu, ca un fel de recompensa. In primul acz este vorba de cursuri foarte speciale ( in general in anii terminali) in care nu exista specialist in facultatea respectiva. Si asta este tot ceva onorific.....Ca in realitate lucrurile se intampla.....altfel, este alta mancare de peste.
    Asta este ce stiu eu despre subiect; sper sa gasiti raspunsul mai putin "partial" ( nu am avut timp sa detaliez in postarea precedenta).
    Doar o remarca a propos de Cv-ul lui Croitoru: este imposbil sa-l poti numi un universitar adevarat avand in vedere faptul ca s-a pretat la a face un master la una din vestitele universitati particulare romanesti , universitatea la care a fost ( poate mai este) si lector.........in aceaesi perioada!
    Numai acest "amanunt" din CV-ul sau si spune clar cine este personajul si cu ce se mananca.....

    RăspundețiȘtergere
  77. Domnu' Funeriu, am si io o intrebare pentru dumneata: daca ai fi fost numit ministru, de unde ai fi condus ministerul, de la Munchen? Sau poate te-ai fi intors in tara? In acest din urma caz, ce sa intelegem, ca pentru dumneata Romania este o tara in care merita sa te intorci ca ministru, dar nu merita sa te intorci ca simplu cercetator?

    RăspundețiȘtergere
  78. atreides

    aşa încercaţi să justificaţi o situaţie revoltătoare?

    sinistru comentariu

    RăspundețiȘtergere
  79. @gabhry_el Nu incerc sa justific nimic, chiar n-am de ce, pentru mine cam toti portocalii sunt o apa si-un pamant, iar in ce-l priveste pe dl. Funeriu, este un mare savant dar un politician de duzina, din moment ce a acceptat sa intre in corul laudatorilor lui basescu (si vorba aia, la ce i-a folosit?)

    RăspundețiȘtergere
  80. Toti credeam ca un om transparent si bun din totdeauna in stiinta va putea schimba mentalitatea din cercetare si din universitati, insa partidul - o adunatura ce respecta o religie asa zis libera promoveaza doar activisti si militanti cu o vechime de 3 ani. Ministerul apare ca o grota cu primitivi fugind dupa ciolane, iar ministrul ascuns de atacuri e un semnatar cu pixul de la contabil = Daniele mai bine stateai departe de tara, ti-ai facut si tu iluzii, dar si eu - politica in .ro nu e logica e numai activista - asadar o concluzie/sfat pentru tine - nu trebuia sa intri in pd. Pentru mine e o lectie asa inteleg ca experienta mea canadiana deci nu face nici 2 bani in .ro. daca il parasesc toti bunii pe conducatorul iubit ramine singur

    RăspundețiȘtergere
  81. Mare magarie a fost la aurescu, intr-adevar! Sunt curios cate voturi a avut in colegiu, sau era deja baconschi pe lista? Magarie mai e cu udrea, oprea si onofrei! Iar cea mai mare insulta e la adresa lui boureanu, dupa cate a facut in campanie , zeci de emisiuni ..,sa il puna ministru pe vladescu, nasul care i. -a furat mireasa...imaculat boc...sarbatori fericite domnuleFuneriu!

    RăspundețiȘtergere
  82. Citind cele 89 de comment-uri postate inaintea celui pe care il scriu acum, stateam si mi-l imaginam pe Dl Funeriu in fata laptopului personal citind comentariile. Oare la care rade mai mult, care e mai stupid? Care se apropie mai mult de adevar? Ideea e ca numai el stie. Si mi se pare destul de amuzant indirect sa pretindem un raspuns din partea lui aici :)

    Prieteni dragi, nu e pe lista! Da, exista o activisti de partid, exista functii doar cu numele , dar credeti ca pe Dl Funeriu l-au chemat doar asa pentru "semnaturi rapide pentru taiat de sporuri"? Unii sunteti penibili...

    Fotoliu barosan are si Vanghelie, ne mai lipseau 0.35% pt Prostanac si-l vedeam pe el Ministru la Educatie. Dar nu cred ca lucra el la portofoliile alea complicate.

    Daca Dl Funeriu e acolo, daca ati citit stenograma cu planurile pentru Educatie sau ati vazut video-ul , cred ca e suficient. Personal, cred ca daca e acolo , si apare in spatele lui TB are un rol important. Ca si vanator(presedinte) nu poti tine ca si catel de companie un caine adevarat de vanatoare. Sigur ii vei da de lucru. Sa fim realisti, stim mult prea putine. Adevarata politica nu e asa cum o stim noi. Poate nici nu am vrea sa o stim. Dar , trebuie sa recunosc ca si acest lucru e o presupunere identica cu celelalte presupuneri ale tuturor celor care au postat la acest articol. Poate unul are dreptate... Sa traim bine, anul care vine! si...let it snow, let it snow...

    RăspundețiȘtergere
  83. Bildungsminister...waere ich wirklich stolz auf Dich gewesen, vielleicht erstmals seit ich Dich getroffen habe...
    But life after 25 is a continuous disappointment, I've heard. Unfortunately we have to learn to deal with this, altough we experience the feeling every single day. Things can only get better:)

    RăspundețiȘtergere
  84. sau, unii dintre noi sunt facuti doar pentru cararea cu maracini

    RăspundețiȘtergere
  85. @ Pavel Popescu

    Personal încerc, pe cât pot, să fiu serios, aşa cum ne îndemnaţi. Aveţi dreptate, politica nu este ce bănuim noi, cu atât mai mult nu este ce am vrea noi.

    Ceea ce s-a întâmplat la ministerul educaţiei este deja ceva banal. Manevra a mai fost executată de CDR cu Victor Ciorbea şi de PSD cu Miron Mitrea... Ba a fost executate de PSD şi cu Ilie Şerbănescu, un cetăţean care atunci era unul dintre principalii comentatori politico-economici (între tip s-au înmulţit, manevra nu poate fi repetată, nu-şi mai are rostul).
    Personal eu nu-mi imaginez politica românească drept un grup posedat şi obsedat de intelectualitate, în care fiecare stă cu picioarele în ligheanul cu apă rece, cuprinşi de febra creaţiei, pentru a face bine României, ci ca pe un grup de şmecheraşi care "croşetează" lucrurile astfel încât să iasă bine la imagine şi să le mai intre şi în teşcherea nişte bănuţi pentru ei şi prietenii lor. Nu spun că este neapărat şi adevărat, este percepţia mea care se bazează pe felul în care se mişcă, vorbesc, reacţionează, răspund la întrebări...

    Domnul Funeriu sau domnul Voinescu... nu sunt astfel de oameni, părerea mea. Personal de aceea mă bucuram că pătrund în guvern, pentru că nu sunt oamenii "de gaşcă" într-o guvernare, domniile lor, chiar dacă nu au putere să facă mare lucru, măcar nu intră în jocul politicianismului ieftin s-au aruncat în această mizerie politică cu gândul de a face ceva curăţenie şi nu pentru a se scălda precum purceii vara (cel puţin asta este speranţa mea).

    Faptul că tocmai ei, cei cu gândul, cei cu planul, cei cu inteligenţa care înnoieşte, au fost îndepărtaţi, mă face să cred că cei 5 ani ai domnului Băsescu nu vor fi totalmente diferiţi de anteriorii 5 ani. Cam aşa a fost şi la primăria Capitalei, primii patru ani nu a avut Consiliu, Domnul Băsescu a apărut pe cai mari în (re)alegeri spunând "vreau Consiliu şi voi sparge barierele!", după ce i s-a dat Consiliu de partea domniei sale, l-a pus în loc pe dl. Videanu şi a plecat la preşedinţie... Ce s-a întâmplat cu Capitala, este deja istorie (ca locuitor al Capitalei, şi votant al domnului Băsescu pentru funcţia de primar, nu sunt deloc mulţumit).

    Eu sper doar că toţi care nu şi-au îndeplinit, cu bună ştiinţă, cum trebuie funcţia în care au fost numiţi şi votaţi, de la orice partid ar fi ei, oricine ar fi, să intre în judecata justiţiei şi să-şi primească pedeapsa. Până nu vor veni primele condamnări pentru lucruri grave, care aşteaptă cuminţi în Codul Penal, şi în cel nou, şi în cel vechi... nimic nu se va schimba şi statul Româna va continua ascensiunea sa spre statul totalitar (re)începută în decembrie 1989.

    RăspundețiȘtergere
  86. @ Ilinca

    Ilinca stii ce e si mai strigator la cer? 1. Faptul ca dl. Croitoru nu s-a pretat sa faca masterul la aceea universitate particulara cand era lector ci este licentiat acolo in anul 2008 ceea ce mi se pare si mai penibil (cel putin asa spune dansul in CV-ul de pe pagina parlamentului.)
    2. Lcentiat in anul 2008!! Cum a putut atunci sa faca saltul tot in anul 2008 direct la stadiul de doctorand? Cand de ani buni nu mai ai voie sa fii inscris la doctorat fara diploma de dizertatie.
    3. FFF intereseant. CUM POATE SA FIE LECTOR din 2006???? Cand la vremea aceia era un simplu licentiat la o facultate ce nu avea nicio tangenta cu domeniul in care se juca el de-a cadrul didactic la aceea univ particulara (era licentiat in anul 1979 la Facultatea de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice)
    Miticii si meltenii astia ne conduc tara. Se intorc in groapa toti cei care au murit acum 20 de ani la revolutie.
    Alexandru

    RăspundețiȘtergere
  87. @atreides
    """In acest din urma caz, ce sa intelegem, ca pentru dumneata Romania este o tara in care merita sa te intorci ca ministru, dar nu merita sa te intorci ca simplu cercetator?"""

    Tu chiar crezi ca o sa ai un raspuns la chestia asta? Sau , daca vrei, raspunsul nu-i evident?
    Stii doar ca fostul viitor ministru a mai facut afirmatii "geniale" de acest tip, vezi Doamne cercetarea s-ar redresa prin intoarcerea in tara a celor stabiliti in alta parte. Si mai stii ce atitudine am luat si ce intrebari i-am pus. Printre care una ce mi s-a parut importanta: de ce nu da el exemplu si nu se intoarce definitiv in tara sa faca cercetare? Evident, nici un raspuns.....
    PS Saptamana trecuta discutam despre asta la o conferinta cu niste colegi romani stabiliti si ei pe ici pe colo in lumea larga. Toata lumea a ras in hohote la acest episod cu visuri de intoarcere masiva in tara.... mai ales cand propunerea venea de la cineva care nu intentioneaza sa-si deranjeze existenta ( nici cea stiintifica, nici cea personala) in acest scop. Nu-ti mai spun epitetul cu care a fost gratulat....
    PPS Sper ca Daniel Funeriu sa citeasca aceste randuri si sa faca eforul sa priceapa ceva. Macar in ceasul al doisprezecelea.....

    RăspundețiȘtergere
  88. @Alexandru

    CV-ul lui Croitoru este extrem de neclar ceea ce nu ma mira: exact genul de CV cu care vrei sa ascunzi anumite lucruri ( inadvertentele de care vorbeati) si sa impresionezi fraierii cu tot felul de diplome si titluri care nu valoreaza nimic pentru cei ce cunosc viata universitara.
    Pe de alta parte nu uitati ca este vorba de o universitate particulara unde totul este posibil. Si cu un asemenea ministru este clar ca asemenea universitati vor exista inca mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  89. oh, oare lozul castigator ar fi acum...ambasador in franta??? sper sa ma insel totusi.

    RăspundețiȘtergere
  90. @ Anonim Alexandru
    Stimate domn,
    Nu aţi citit atent acel CV.
    Domnia sa a terminat o facultate tehnică în 1979.
    În 2008 a fost licenţiat în Ştiinţe Juridice şi Administrative, fără nici o legătură cu prima facultate.
    Doctorandul este început într-un domeniu fără nici o legătură cu primele două, în Ştiinţe Politice.

    Faptul că este lector la facultatea la care este şi doctorand, nu numai că nu este anormal, dar este, de obicei, şi calea normalităţii. Doctoratul este un titlu academic şi nu o licenţă care permite practicarea unei meserii.

    Mirarea mea este să constat că domnia sa este membru PD-L din 1998, dar, pe de altă parte, şi până de curând şef de sindicat, ori sindicatele sunt organizaţii independente de partidele politice, conform legii. Ceva nu se leagă.

    RăspundețiȘtergere
  91. M-am intalnit prima data cu Daniel Funeriu in 2005 in Japonia. Impresia foarte buna pe care o genera in timpul discutiilor directe mi-a fost data complet peste cap de cateva gesturi si relatari care m-au pus pe ganduri.
    L-am reintalnit de patru sau cinci ori in timpul scurtei mele implicari in comisa pentru educatie, la ultima intalnire participand si d-ul Croitoru. Dupa trei - patru ore de sedinta am avut senzatia foarte clara ca daca ar fi sa discut ceva serios despre educatie atunci as face acest lucru cu Miclea si Croitorul dar in nici un caz cu Daniel. Omul acesta are o viteza de reactie uluitoare atunci cand este vorba de interesul sau personal. Public reuseste sa se promovoze foarte bine sunt insa convins ca cei onesti din jurul lui au motive sa-si puna semne majore de intrebare. Pentru mine implicarea lui in acest mod in politica a fost o mare dezamagire. M-am asteptat si inca mai sper intr-o atitudine si implicare complet diferita a cercetatoruilor tineri in reforma din tara. Cred ca este nevoie de un cor credibil si sonor care sa sanctioneze fara menajamente toate abaterile fie ca vin din zona puterii sau a opozitiei. Din punctual meu de vedere Daniel a facut o radiografie rece a sistemului urmata de o strategie care sa-l promoveze cat mai repede la varf indiferent de mijloace. Impresia lui pare a fi ca odata ajuns in varf va putea impune muzica pe care si-o doreste. Mai cred ca si el intelege utopia acestei abordari insa dorinta de a iesi in fata cat mai repede, pana nu se aglomereaza scena, este prea mare ca sa-l tempereze.

    Eugen Stamate

    RăspundețiȘtergere
  92. @Ilinca Bineinteles ca imi amintesc discutia despre intoarcerea in tara, atunci dl. Funeriu a tot dat-o pe dupa cires, fara a reusi o explicatie rezonabila a situatiei paradoxale in care se pusese singur (''baieti, haideti sa veniti in tara'')

    RăspundețiȘtergere
  93. @ Bibliotecaru
    Cred ca dvs nu ati citit bine ce am scris eu pentru ca vad ca reluati exact ce am spus si eu.
    1. Am precizat ca este licentiat inca din 1979 si de asemenea intr-un alt domeniu decat cel pe care este licentiat in 2008. DAR ce am mai precizat si ce vroaim sa punctez este faptul ca nu este legal (de prin anul 2005 sau 2006 daca nu ma insel) sa te inscrii la doctorat fara a termina in prealabil si un master.
    2. "Doctorandul este început într-un domeniu fără nici o legătură cu primele două, în Ştiinţe Politice." INCA o inadvertenta daca doreti bineinteles sa o si vedeti si nu sunteti pe site doar ca sa va contrati cu lumea. Doctoratul stimate domn este stagiu de calificare științifică superioară. Imi vine greu sa cred ca dupa ce a studiat in cu totul alte domenii, neavand practic nici macar notiunile de baza in domeniul in care s-a inscris la doctorat, actual domn ministru sa fie asa o capacitate incat in 3 ani sa atinga acelasi nivel de pregatire pe care il are un student de rand ce a urmat 4 ani pt diploma de licenta, 2 ani pentru diploma de dizertatie si inca 3 pt diploma de doctor.
    3. SI CEL MAI GRAV "Faptul că este lector la facultatea la care este şi doctorand, nu numai că nu este anormal, dar este, de obicei, şi calea normalităţii. Doctoratul este un titlu academic şi nu o licenţă care permite practicarea unei meserii."
    NU ai dreptul legal sa fii lector universitar daca nu ai titlul de doctor deja in buzunar.
    Alexandru

    RăspundețiȘtergere
  94. @ Bibliotecaru

    Stimate domn, cursul normal este acela de a invata mult si bine inainte de a ajunge sa te joci de-a profesorul prin diverse universitati. Intai pui mana pe carte si inveti pana iti iei titlul de doctor (timp in care poti bineineles sa fii angajat la o universitate, dar doar ca preparator sau asistent) si abia dupa ce dovedesti ca si ai ceva in cap si primesti diploma de doctor intr-un anumit domeniu poti sa ai pretentia sa fii lector. Ca asa am ajunge toti lectori, conferentiari sau eventual profesori universitari.

    RăspundețiȘtergere
  95. Nu aveti un sentiment de deja-vu? Va amintesc doar povestea cu alegerile pentru Parlamentul European. Cand PD avea nevoie de imagine, Funeriu era scos in fata, iar cand a fost constituita lista, Funeriu era pe un loc neeligibil. Nu cred ca nu ati observat si d-voastra asta...
    In fine, curiozitatea ma impinge sa va intreb: de domnul Croitoru la Min. Educatiei este nevoie in posibilele discutii cu profesorii care vor ameninta din nou cu greve? Pentru faptul ca nu aveti relatii sindicale nu v-ati regasit pe lista din acesta saptamana?

    RăspundețiȘtergere
  96. @ Anonim Alexandru
    1. Aveţi dreptate, la concursul de admitere la doctorat într-un domeniu se pot înscrie cetăţeni români cu diplomă de masterat sau echivalentă în acel domeniu sau în domenii apropiate. Poate că masteratul nu este însă pomenit deşi este luat.
    2. Deşi domeniile sunt diferite, ele au însă tangenţă, şi aici mă refer la "administraţie". Lista domeniilor "apropiate", se propune de fiecare Şcoală Doctorală, se avizează de Consiliul Facultăţii şi se aprobă de conducerea IOSUD (instituţie organizatoare de studii universitare de doctorat).
    3. Pentru ocuparea funcţie de lector, aceştia trebuie să fie doctori sau doctoranzi în ramura de ştiinţă corespunzătoare postului ori într-o ramura înrudită.
    În cazul când este vorba despre doctorand şi nu doctor,numirea lectorului universitar se face pentru o perioadă de 4 ani şi devine definitivă
    dacă în această perioadă lectorul universitar obţine titlul de doctor în specialitatea respectivă (mai este necesară şi o vechime de 6 ani în loc de 4).

    Dacă nu greşesc, temeiul legal a celor pe care le-am spus mai sus (recunosc că mi-a fost lene să confrunt legea, merg şi eu la noroc) este:
    LEGEA nr.84 din 24 iulie 1995 şi modificările ulterioare
    HOTĂRÂREA nr.567 din 15 iunie 2005
    ORDINUL nr.4.491 din 6 iulie 2005

    RăspundețiȘtergere
  97. @ Anonim 20 decembrie 2009, 13:15

    Dumneavoastră vorbiţi despre o realitate contemporană unde a fi doctor în ştiinţe este o banalitate. Pe vremea când mă şcoleam eu, doctoratul era o încununare a întregii activităţi academice, un titlu pe care îl câştigai la finele vieţii, un doctor în ştiinţe era foarte rar...
    După liceu am învăţat meseria ca desenator tehnic într-un institut de cercetare. În tot institutul era un singur doctor şi acela era omul de care ascultau toţi, şi directorii, şi şefii de atelier, şi partidul şi sindicatul... Pentru că era un om cu autoritatea minţii, ce spunea domnia sa era sfânt pentru toţi. Era purtătorul de semnătură pentru proiectele institutului şi susţinerea unui proiect era mai tare ca orice examen. Doctoratul nu înseamnă în originea sa să înveţi, să faci cursuri, să publici articole cum pare astăzi, doctoratul este (ar trebui să fie) un titlu de expertiză într-un domeniu, înseamnă să există într-o societate ca un vârf al domeniului. Astăzi avem zeci de doctori în fiecare an de la fiecare facultate, sute în acelaşi domeniu de expertiză, doctoratul este astăzi cum era pe vremuri admiterea la facultate. Astăzi doctoratul se ia ca orice fel de examen şi este anormal aşa... Este anormal pentru că post-doctoratele nu mai reprezintă nici ele nimic, nu mai există vârfuri. Avem o ţară plină de doctori în ştiinţe şi de doctoranzi, masteranzi, licenţiaţi... iar România nu ştie nici măcar să tragă apa la toaletă, când plouă şi ninge oraşele sunt pline de apă şi zăpadă.

    Poate sunt exagerat, dar "nu dau pe spate" când cunosc oameni care au un doctorat în ziua de astăzi, pentru că nu "au faţă" de doctori în ştiinţe. "Sunt dat pe spate" atunci când cunosc oameni deştepţi, geniali, şi puţin îmi pasă dacă nu au nici măcar liceul terminat...

    RăspundețiȘtergere
  98. @ Bibliotecaru
    Da domnule fiti convins ca si-a trecut vestitele studii de licenta de lao universitate particulara ca sa aiba cu ce umple cv-ul ala si nu si-a a omis sa is treaca studiile la master daca le-ar si avea, haideti sa nu ne aberam aici.
    "Pentru ocuparea funcţie de lector, aceştia trebuie să fie doctori sau doctoranzi în ramura de ştiinţă corespunzătoare postului ori într-o ramura înrudită" iar va faceti ca nu vedeti ce scrie in cv-ul dl ministru doar pt placerea de a ma contrazice. mai aruncati o privire si vedeti ca este lector din 2006, an in care nu era nici doctor si nici doctorand, doctorand fiind abia din 2008.
    Lasati-o moarta ca va afundati incercand sa aparati un neica nimeni.
    Cum a spus si Ilinca dansul preda la o facultate particulara si intr-un sistem educational care permite astfel de marsavii
    Cat despre a 2-a postare, nici nu ma obosesc sa o comentez.
    Alexandru

    RăspundețiȘtergere
  99. @bibliotecaru
    Intr-un fel aveti dreptate: un om inteligent ramane inteligent indiferent de diplomele obtinute sau nu. Tocmai aceasta dorinta nestavilita a oamenilor politici de la noi de a obtine niste diplome si titluri universitare fara valoare ( si fara efort intelectual depus) si ar trebui sa dea de gandit in privinta nivelului lor de inteligenta si dorintei de parvenire.
    Si va inselati asupra unui lucru: un doctorat nu este incununarea unei munci de o viata, chestia asta nu se intampla nici in secolul trecut, nici la generatia trecuta ( ma gandesc de exemplu la fostii mei profesori din facultate, majoritatea aproape de iesirea la pensie sau chiar pensionati) si nu se intampla nici acum. Un doctorat il obtii in cativa ani daca te duce capul si in ceva mai mult timp daca esti mai incet sau daca ( se mai intampla si nu-i o rusine) ai ghinion de un subiect foarte greu, chestie greu de prevazut la inceput.
    In orice caz, un doctorat este indispensabil ca sa ocupi un post universitar ( de la lector in sus) si asta-i valabil peste tot nu numai la noi.
    Ca la noi acest titlu de doctor a ajuns o bataie de joc in foarte multe discipline, este una din marile probleme ale invatamantului universitar despre care se tot zbiara de ani de zile, fara nici un efect notabil!
    Si acum am ajuns sa avem un ministru lector la o facultate particulara! Cred ca orice comentariu este de prisos....

    RăspundețiȘtergere
  100. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/880381/Croitoru-se-retrage-de-la-Educatie-Funeriu-revine/

    Daca este adevarat, adica Croitoru se retrage si i se propune postul lui Daniel Funeriu, atunci asta denota o lipsa de respect fantastica! Ceva de genul: hai, ia si tu resturile pe care nu le vor altii.......

    RăspundețiȘtergere
  101. Când doi te trimit la culcare că eşti beat... nu-ţi rămâne decât se mergi să dormi. :D

    PS.
    Domnule Alexanru,
    Cele spuse la momentul 13:50 nu aveau legătură cu o persoană. Departe de mine să iau apărarea acestui domn, spuneam tocmai că sunt dezamgit că nu a fost pus pe listă domnul Funeriu. Dacă există o declaraţie falsă în CV-ul domnului candidat, bănuiesc că este şi o încălcare a legii, nu-i aşa? Faceţi o sesizare la poliţie.

    RăspundețiȘtergere
  102. anonima de pe bloguri20 decembrie 2009 la 17:09

    Felicitari dle Funeriu! Ati fost pana la urma propus ministru al educatiei. Veti refuza si dvs pe motiv ca nu sunt bani si nu va puteti indeplini obiectivele?

    RăspundețiȘtergere
  103. Bucura-te, ai ajuns ministru Brava ma prostovane

    RăspundețiȘtergere
  104. Domnule Funeriu,
    Va felicit pentru numirea dvs. ca ministru si va incepeti mandatul prin a face curatenie in invatamant.
    Cred ca aveti toate atuurile pentru a duce invatamantul romanesc acolo unde ii este locul!

    RăspundețiȘtergere
  105. FELICITARI SI MULT SUCCES!!!NE BUCURAM SI AVEM INCREDERE IN DUMNEAVOASTRA! INCA O DATA,SARBATORI FERICITE!!!Cu prietenie,Mihaela si Dan Baciu-Brasov

    RăspundețiȘtergere
  106. Felicitari ,d-le Funeriu !
    Ma bucur ptru dv! Iata dovada, ca toti cei ce v-au sustinut ,au avut cistig de cauza ..Sper sa nu-i dezamagiti si sa aveti puterea de a duce la bun sfirsit reforma invatamintului ,la care ati muncit atit de mult !Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  107. Personal consider ca Basescu m-a luat de prost. As fi putut trece cu vederea ca nu l-a pastrat pe Croitoru (Lucian) ca si Prim-Ministru. Dar sa vad ca vrea sa faca reforma clasei politice cu o mana de hoti si nesimtiti... L-am votat (si nu cred ca sunt singurul) pentru un set de reforme. Croitoru si echipa lui pareau in stare sa duca pana la capat aceste reforme (inclusiv reforma educatiei, care mi se pare ca o gura de oxigen pentru Romania - ea trebuie facuta ACUM).

    Vad ca celalalt Croitoru a refuzat postul de ministru al Educatiei din cauza sumei mici alocate bugetului Educatiei.

    RăspundețiȘtergere
  108. FELICITARI SI DOAMNE AJUTA!
    Caci usor nu va fi.
    Dar, in ciuda greutatii infaptuirii actului reformator, veti face fata cu brio, sunt sigura, pentru ca aveti ca arme nu numai onoare, cinste, onestitate, competenta, profesionalism, viziune, inteligenta, dar si toate gandurile noastre bune si o mare si indreptatita speranta de mai bine cu oameni ca dvs. in guvern.

    RăspundețiȘtergere
  109. Domnule Ministru,

    La vremea când ministru al sănătăţii era Mircea Beuran şi s-a constatat că a plagiat nişte coduri de proceduri de urgenţă din nişte manuale similare din Franţa, studenţii de la Facultatea de Medicină din Bucureşti au mers la Ministerul Învăţământului să protesteze şi să ceară legalizarea copiatului, motivând că dacă Beuran, care era pe atunci conferenţiar la Facultatea de Medicină din Bucureşti, a ajuns minstru şi cadru didactic universitar deşi a plagiat, ar fi corect ca şi ei să ajungă medici copiind.
    La scandările lor, a raspuns un ministru secretar de stat, care le-a spus să nu se mai agite, pentru că nu vor reuşi să modifice nimic.
    Studenţii au vociferat spunând că acum e democraţie şi nu mai e ca pe vremea lui Ceauşescu ca să se ascundă adevărul şi să nu se ia măsuri.
    Secretarul de stat le-a spus că situaţia lor în democraţie e ca în bancul cu vulturul care zbura pe spate şi vulpea.
    Studenţii au spus că nu ştiu acest banc, iar secretarul de stat le-a cerut ca în situaţia în care o să le placă bancul să renunţe la protestul lor. Ei au acceptat, secretarul de stat le-a spus bancul, iar ei au renunţat la protestul lor.

    Bancul este următorul:

    Un vultur zbura pe spate pe deasupra unei păduri.
    Vulpea îl vede şi îi spune:
    - Bai vulturule, ai înebunit? De ce zbori pe spate?
    Vulturul îi răspunde:
    - Nu am nimic! Dar e democraţie şi pot sa fac ce vreau! Dacă vreau pot să zbor şi într-o aripă!
    Vulpea se gandeşte un moment apoi îşi spune: Vulturul are dreptate! Nu mai e ca în comunism! Putem face tot ce dorim!
    Şi începu sa mearga prin pădure cu spatele.
    După ce merse ea ce merse, ajunge la un moment dat să treacă printre 2 pomi îngemănaţi. Trece cu coada şi jumătatea din spate a corpului ei printre cei doi pomi şi când să trecă şi cu zona toracelui rămâne înţepenită. Încearcă să mergă în faţă, dar constată ca şi în direcţia aceasta s-a înţepenit.
    În timp ce se chinuia să se elibereze dintre cei doi pomi, trece pe acolo iepuraşul, care vazându-o la înghesuială îi face felul! Mai apoi trec pe acolo lupul şi ursul şi îi aplică acelaşi tratament.
    După multe ore reuşeşte să se elibereze şi se îndreaptă spre vizuina ei mai mult târându-se decât mergând. La un moment dat îl vede pe vultur şi îi spune:
    - Bai vulturule, mi-ai spus că e democraţie şi pot sa fac ce vreau! Şi uite ce am păţit! (şi i-a povestit prin ce a trecut)
    Vulturul o ascultă, apoi îi spuse:
    - Dragă vulpe, democraţie este aici sus, la noi! Pentru voi, acolo jos, e futai!

    Daca doriti ca acest banc sa nu mai reflecte o realitate ce exista la acea vreme şi care s-a perpetuat până astazi, vă rog sa analizaţi situatia celui incriminat la http://www.catavencu.ro/calea_adevarul_si_plagiatul-9675.html, pentru ca astfel de lucruri să fie corectate şi să nu se mai repete. Faţă de momentul la care s-a publicat articolul din Academia Caţavencu (August 2009), au apărut o serie de elemente noi, şi anume faptul că între timp George Stoicescu a ajuns profesor universitar, şi, în baza acestui titlu universitar, şi-a continuat ascensiunea şi primirea de foloase necuvenite în diverse comisii (a se vedea http://www.mie.ro/_documente/constructii/comisii/COM_EXPERTI.pdf
    şi http://www.mie.ro/_documente/constructii/comisii/COM_VERIF.pdf, unde a fost numit vicepreşedinte la comisia 2 în data de 23.09.2009, deci după apariţia articolului din Academia Caţavencu, comisii care dau atestate de experţi tehnici şi verificatori de proiecte care se ocupă de cale ferată).
    Suplimetar faţă de elementele precizate în articolul sus-menţionat gasiti pe internet câteva elemente interesante privind “cercetările” acestuia, la adresa http://www.scribd.com/doc/16112913/ceproplast

    De aceea nu trebuie să ne mirăm că sar trenurile de pe şine, când oameni ca acesta decid cine e competent în domeniul căii ferate şi fac declaraţii ca cele de la adresa
    http://www.cotidianul.ro/infrastructura_feroviara_abandonata_a_transformat_cfr_intr_o_bomba_pe_sine-99088.html

    RăspundețiȘtergere
  110. Felicitari domnule ministru! O raza de speranta pt. toti cei care credem in competenta si probitate!

    ionutz

    RăspundețiȘtergere
  111. @ineatrasinnoi2122
    Domnule Funeriu, felicitarile vi le transmit cu inima indoita, cum se spune, deoarece, permiteti-mi sa reiau ceea ce am spus ieri, la ora 12.58: [oameni buni, lucrez de ani de zile in ministerul pe care d-l Funeriu ar fi urmat sa-l conduca, sunt asa mari mafiotii acolo si asa mari interesele in sistem incat, fara suparare, cred ca l-ar fi inghitit ca pe o maslina, cu sambure cu tot..."). Cred sincer acest lucru, vorba d-lui Tariceanu catre ministrii sai: "Va duceti in ministere si va pun aia poalele in cap, nu mai vedeti decat ceea ce vor ei sa vedeti, vin cu dosare si teancuri de grozavii cu care va iau mintile si va manipuleaza increderea". Sunteti prea fraged, daca imi este permis, domnule Funeriu! Oricum, va respect pt ceea ce sunteti in acest moment, nu cred ca veti iesi de acolo cu un capital mai mare de prestigiu (sa nu se inteleaga cumva ca sunt un simpatizant al d-liu Croitoru, nici gand!).
    Si inca ceva: ATENTIE LA POALELE IN CAP!

    RăspundețiȘtergere
  112. FELICITÄRI!

    DIASPORA VÄ APRECIAZÄ:

    RăspundețiȘtergere
  113. Felicitari si toata aprecierea din Timisoara!

    RăspundețiȘtergere
  114. Sincere felicitari din Lugoj.

    RăspundețiȘtergere
  115. in sfarsit! un tanar competent (chiar foarte competent) la educatie. neasteptat de bine. felicitari

    RăspundețiȘtergere
  116. Terbilie sunt caile politicii la romani. Felicitari pentru nominalizare!

    RăspundețiȘtergere
  117. Felicitări! Vă doresc succes, tărie şi mai ales perseverenţă!

    RăspundețiȘtergere
  118. Felicitari! Imi imaginez ca nu-i usor sa iei un picior in fund si imediat dupa sa zici saru' mana! Chiar va admir spiritul de sacarificiu pentru invatamantul si cercetarea din tara. Nu cunosc pe nimeni altcineva capabil de un asemenea gest. Asta nu inseamna ca nu mai exista asemenea oameni............
    In alta ordine de idei, cand veti incepe reforma efectiva nu uitati ca baza o constituie oamenii capabili din tara ( inca mai exista din fericire1). Nu mai visati cai verzi pe pereti: nu o sa vina nici un batalion de Feti Frumosi de peste mari si tzari sa salveze cercetarea romaneasca.
    @cel cu diaspora
    In locul dvs. m-as intoarec urgentissim in tara sa-mi dovedesc sprijinul si aprecierea. Asa vorbe goale, de departe, toata lumea este capabila. Nu credeti? haideti, curaj: in curand se duce si zapada, se redeschid aeroporturile.....aveti toate conditiile sa va dovediti aprecierea.
    @Victor@L Ai uitat sa-i spui lui Daniel Funeriu ca esti un admirator al Elenei Udrea , al inteligentei sale si al studiilor stralucite facute de respectiva. Sa nu cumva sa zica sau sa faca ceva rau contra vestitei universitati private care a dat un asemenea geniu, cadru universitar in plus.....

    RăspundețiȘtergere
  119. @ Ilinca,
    imi pare rau ca ti-am provocat gelozia.

    RăspundețiȘtergere
  120. Felicitari, domnule ministru! Ma bucur foarte mult. E. Neamtu, Arad

    RăspundețiȘtergere
  121. In sfarsit! Dupa 2 zile de cosmar, speranta a revenit! La treaba, avem multe de facut! Mult succes si nu uitati: indiferent de presiuni, mergeti inainte. Am suferit prea mult si suntem intr-un stadiu mult prea avansat de incultura, coruptie si lipsa de profesionalism pentru a mai da inapoi sau incetini. Va fi greu pentru toti, dar merita! Educatia este domeniu al sigurantei nationale. Ca si cercetarea. Faceti ordine. Si incepeti cu ministerul. Curatenie generala. Altfel, nu aveti/avem nicio sansa. Si trebuie construit. Durabil!

    RăspundețiȘtergere
  122. @victor@L
    Multumesc de grija dar sa stii ca m-am consolat de mult ca nu sunt nici atat de inteligenta si nici atat de frumoasa ca Nutzy Plescoi.
    Nici macar blonda nu sunt......si nici nu am curajul necesar sa devin :)
    Si m-am consolat si cu ideea ca nu voi avea niciodata puterea de sacrificiu a lui Daniel Funeriu, care, in mod sigur, isi va abandona viata lipsita de griji din Germania pentru binele invatamantului romanesc.

    RăspundețiȘtergere
  123. Mult succes in funcati de ministru al educatiei. Va steptam de mult... Sa nu ne dezamagiti! Faceti reforma, chiar daca va fi dureros pentru unii din noi!

    RăspundețiȘtergere
  124. Domnu' Ministru, in noua situatie, astept cu si mai mult interes un raspuns la intrebarea mea referitoare la Munchen. Si, ca sa nu avem vorbe, in cazul in care bugetul cercetarii pe 2010 va fi cam ca ala din 2009, eu va cer de pe acum demisia. Cu vrajeli despre reforme (gen gargara basescu-boc cu reforma statului) puteti sa ii pacaliti doar pe fraieri, nu pe cei din sistem.

    RăspundețiȘtergere
  125. Felicitari, a doua oara! Dar greul abia acum incepe. Singur n-o sa poata rezolva mare lucru.

    RăspundețiȘtergere
  126. Mă bucur că reacţia negativă şi mişcarea de susţinere a dat roade... Probabil că cineva totuşi citeşte aceste bloguri şi raportează unde trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  127. Pentru atreides:

    Chiar daca bugetul cercetarii in 2010 va fi la nivelul anului 2009 sau mai mic , banii vor ajunge dupa reformarea ssitemului de cercetare: peste 50% dintre cercetatori au sub un articol ISI pe an de vechime ! Ce sa mai vorbim de factorul de impact al revistelor in care se publica, in conditiile in care CNCSIS a aprobat zeci de reviste de diverse categorii care sunt trecute in CV, ajuta la promovarea in carierea universitara sau cea de cercetare.
    Deci, vor fi suficienti bani, dupa o selectie riguroasa a celor care ii revendica- dupa criterii de valoare cf. standardelor internationale !

    RăspundețiȘtergere
  128. Felicitari!
    PS. Croitoru o sa fie un bun secretar de stat! Inca mai este nevoie de unul ca el!
    Emil

    RăspundețiȘtergere
  129. Croitoru e parlamentar, nu poate fi numit secretar de stat...dar se stie deja ca vine Adrian Gorun, rectorul de la Tg Jiu...:))

    RăspundețiȘtergere
  130. Din toata lista guvernamentala am asteptari de la educational si externe, cam atat.
    Restul este doar sorginte udrista, evident de trista amintire...
    Ca ministru va veti lovi de ""sistemul ticalosit, care vreti sau nu este o realitate incuibata 45 de ani si testata in ceea ce a urmat lui 89.
    Sper sa rezistati.
    Este pacat ca am ajuns la atata amar de vreme dupa 89 sa ne bucuram doar de zapada in Romania;
    ...tarisoara tinde spre consecinta unui portret infidel oricarui interes national major...

    RăspundețiȘtergere
  131. Ok, acum nu mai e nimeni dintre cei ce "s-au intrebuintat" pe acest blog dezamagit. Catalin Croitoru a refuzat ministerul pe motiv de bani putini alocati educatiei, iar Funeriu a acceptat ministerul pentru ca banii putini nu-l deranjeaza. N-am auzit sa fi ridicat vreo obiectie cu privire la acest aspect.Important e sa fie ministru in orice conditii si oricum. Asta isi doreste cu disperare de atata timp si ar fi facut(si a si facut) orice pentru asta si asta a si obtinut. Noua generatie de ciolanisto-oportunisti, cu nimic mai buna decat vechea...

    RăspundețiȘtergere
  132. Daca echipa d-lui Funeriu va include personaje cel putin anoste si atat de departe de orice criteriu de excelenta, ca Badea, Gorun si Curaj, atunci reforma nu se va face pur si simplu, doar dupa crezuri romantice. Cred ca, in functie de componenta echipei, se poate da un pronostic la rece despre durata si esenta mandatului d-lui Funeriu.

    RăspundețiȘtergere
  133. @Anonim 20:43
    Daniel Funeriu este atat de increzator in fortele sale, in echipa pe care o va forma si in ideile de reforma incat partea financiara devine nesemnificativa....
    Dati-i totusi o sansa. Este clar pentru toata lumea ca dorinta de a obtine titlul de ministru a fost mai puternica decat orice urma de demnitate ( vezi suturile pe care le-a luat in fund si pe care le-a inghitit fara sa cracneasca), dar lasati-l totusi sa incerce. Ca ministru il prefer totusi unui sindicalist cu cariera universitara legata de o universitate particulara.
    @ cercetator
    De mai multe ori i-am pus lui Daniel Funeriu aceasta intrebare: ce va face cu toti cei ce si-au dobandit titlurile universitare fara sa merite ( in special conferentiarii si profesorii universitari), ce masuri va lua in acest sens, avand in vedere ca acestia blocheaza efectiv posturi si le vor bloca pana la adanci batraneti fara sa "produca" mare lucru in acest timp. Nu am avut niciodata nici macar un raspuns partial......
    Nu uitati ca universitatile ( si de stat si private) sunt pline de politicieni ajunsi mari universitari, inclusiv din pdl. Credeti va va avea curajul sa faca ceva impotriva lor? Eu nu stiu ce sa zic. Inclin sa cred ca nu, dar totusi sper ca va avea o reactie cat de cat corecta la adresa celor ce asteapta schimbari adevarate si nu un n-ministru tinut in frau de politicienii ce l-au desemnat.
    Sa-l lasam macar sa-si revina din emotie si sa vedem ce propune si mai ales ce face concret....

    RăspundețiȘtergere
  134. Cat e propunerea pentru bugetul cercetarii ?
    Dar pentru bugetul educatiei ?

    RăspundețiȘtergere
  135. Rezumat, in doar cateva cuvinte , efortul d-nului Funeriu ar suna cam asa: sa ia piramida "valorilor" din universitati si institute de cercetare si sa-i aseze baza pe pamant - asa cum e acum, se sprijina pe varf: in catedre, sunt mai multi profesori si conferentiari decat lectori, asistenti sau doctoranzi; in institute de cercetare, cei mai vocali, mai cu functii de condudere laboratoare/institute sunt cercetatorii mediocri, fara CV, lucrari stiintifice sau factor Hirsch de macar 5. In plus, acestia din urma, dirijeaza cum vor banii de finantare de baza.

    RăspundețiȘtergere
  136. Eu nu inteleg... oameni care il vor pe croitoru pt ca e murdar, oameni care nu-l vor pe funeriu ca e curat, oameni care vroiau anticipate, unii dezamagiti din acesta cauza de alegerea lui basescu.

    Eu vreau un om curat, inteligent, acolo unde ceva nu merge, si oricate interese ar fi, cata vreme ai votul de incredere, ai totul la dispozitie. Doar daca nu cumva vrea partidul altceva si tu te supui.

    Cum sa spui ca Funeriu va taia salariile profesorilor? S-au taiat si se vor taia, din alte cauze economice. Ministrul Educatiei se ocupa de sistemul de invatamant si de dezvoltarea lui. Salariile se platesc in functiie de bugetul oferit de economie, finante, minsiterul munci si altii. Dupa ce trece criza totul va reveni la normal, dar pana atunci, macar face sistemul mai bun. Logia lui e una gresita. Asa cum Berceanu face autostrazi si nu plateste muncitorii de la CFR. El are alt rol ca minsitru. Daca profesorii fac greva foarte bine, sunt convins ca vor fi mai multumiti de rezultate, pentru ca vom avea un ministru capabil sa gaseasca solutii, la nivel de invatamant va gasi solutii, la nivel economic, ii paseaza la cei in cauza.

    Vorbesc despre calitatea sistemului, a profesorilor, dar si a elevilor, a promovarii lor in functie de competenta, la nivel de dezvoltare a elevilor si studentilor pt o viitoare cariera. La un sistem care sa nu mai produca nici macar un tampit. Pentru ca da, produce. Nu toti sunt tampiti, dar sunt prea multi astfel de produsi. Un sistem care nu produce la uman decat elevi car se indreapta spre drept jurnalism sau litere (unde litere este o facultate de rangul 3-4, impreuna cu studii europene din pacate) iar majoritate se indreapta spre real din clasa a 8-a. mergand mai jos, vorbim de un sistem cu teze unice/capacitate/teste nationale toate nasap, ne productive, inconsistente (la istorie sau geografie toate notele sunt umflate) si care micsoreaza rolul celorlalte materii f improtate la liceu: fizica, chimie, biologie, iar la uman limbile.

    In acelasi sistem elevul in clasa a 12-a habar n-are spre ce se indreapta cand spune info, constructii, business, drept, etc. Doar ca va iesi un programator, inginer, avocat etc. Cum, spceializari, ce se studiaza acolo, poate nu e domeniul lui, habar n-are. consiliere 0 la liceu, in afara ciclului obligatoriu (de 10 clase) iar legatura cu facultatile deficitara, avand in vedere autonomia lor.

    Am incredere ca Funeriu, va face mai multe decat oricare altul ca sa rezolve problemele, avand in vedere prin cate sisteme de invatamant a trecut

    RăspundețiȘtergere
  137. @Ilinca

    Vedeti ca Victor L nu o apreciaza pe Elena Udrea pentru performanta academica.
    Elena Udrea este la fel ca toti politicienii romani care au ajuns sa faca masterate si doctorate DUPA ce au intrat in politica. E, din punctul asta de vedere, la fel ca Daciana Sarbu sau Mircea Geoana.
    Daca Victor L o apreciaza, cred ca o face pentru ambitia sa, unica in politica romaneasca.
    Din acest punct de vedere, ati putea sa o imitati, si ati putea astfel sa va depasiti conditia de contabila la Primaria din Darloagele.

    RăspundețiȘtergere
  138. Doamne-ajuta! Felicitari d.le Funeriu, curaj si hotarare!

    RăspundețiȘtergere
  139. pentru Gabriel Preda,
    Domnule, va rog parasiti acest blog si duceti-va unde activati in blogosfera portocalie, d-na pe care o aparati chiar nu are nici o legatura cu ce vorbim aici- chiar nicuna !
    Pe d-nul Funeriu il sprijina oameni de diverse simpatii politice, ceea ce nu este cazul d-nei de care vorbiti.

    RăspundețiȘtergere
  140. Ce-mi place cand fanii dnei Udrea scriu pe blog la Funeriu.

    RăspundețiȘtergere
  141. @Dan Dinu

    Ilinca declara cui doreste sa afle ca lucreaza la primaria din Darloagele. In acelasi timp, ne reaminteste periodic de colegii sai de birou bine instalati pe "right track" pentru Nobel sau tenure la o mare universitate nord americana. E usor contradictoriu, dar face parte din farmecul sau.

    RăspundețiȘtergere
  142. @Gabriel Preda
    Multumesc de incurajari, dar nu de primaria din darloagele era vorba.
    Oricumm si dvs. ati putea face un efort sa va depasiti conditia de femeie de serviciu a diverse bloguri. Cat despre lady Nutzy de la Plescoi, ambitia de care vorbiti nu ascunde decat dorinta de parvenire cu orice pretz. Dorinta de parvenire care, trebuie sa recunoastem, nu are nimic de-a face cu inteligenta cuiva. Eu una am fost surprinsa sa constat aceasta dorinta de parvenire la persoane inteligente despre care nu as fi crezut asa ceva!
    @ cercetator
    Teoria de care vorbiti se vehiculeaza de ani de zile fara nici o finalitate. Tocmai pentru ca asta presupune a taia in carne vie si nimeni nu are chef sa faca asta din diverse motive. Toata lumea ( in fine , ce-i interesati de subiect) se acorda in a spune ca pana nu se face curat in universitatile si institutele de cercetare, imposibil ca situatia sa se schimbe in bine. Si cam atat. Nici unul dintre cei ce au avut puterea de decizie nu au miscat un deget in acest sens, as zice dimpotriva.......

    RăspundețiȘtergere
  143. @anonim

    Elena Udrea e colega de partid cu dl. Funeriu. Va fi si colega de guvern cu domnia-sa.
    Imi pare rau, nu eu am afirmat pe aici ca e admirata pentru performanta academica.
    Asta e la fel de fals cu afirmatiile despre dictatura lui Basescu.
    Elena Udrea nu a ajuns unde a ajuns pentru ca si-a administrat cariera academica. La domnia-sa, cariera academica e la fel de importanta ca si poseta. Da bine la public.

    In schimb, chiar nu ii inteleg pe cei care o acuza pe Elena Udrea de toate cele, dar uita cat de mult seamana domnia-sa cu un Geoana, o Daciana Ponta-Sarbu si alte figuri din politica romaneasca.
    Uitati-va bine la Elena Udrea: domnia-sa este numai aparent diferita de Geoana sau Crin. In realitate, e o mata blanda pe langa acestia, in ce priveste impostura. Macar Elena Udrea vorbeste coerent, nu ca Geoana, si mai spune si ce gandeste, ceea ce nu i se intampla niciodata lui Crin Antonescu.

    RăspundețiȘtergere
  144. @gabriel preda
    Eu trag concluzia de aici ca dna Ilinca e o mare mistocara, avand un dezvoltat simt al umorului, calitate pe care dvs si celalalt zmeu pedelist victor L nu o aveti, mai ales cand atacati atat de vehement oamenii pe bloguri pentru parerile lor.

    RăspundețiȘtergere
  145. @anonim
    Ilinca nu are pareri, e o postaca.

    RăspundețiȘtergere
  146. @gabriel preda
    Nu sunt de acord ca dna Udrea e matza blanda. In nici o privinta. Nu cunoasteti femeile. Dna Udrea a fost adusa in discutie pentru ca e aspiranta la doctorat (ca si multi alti politicieni bineinteles). Si tocmai pt ca dna doctorand Udrea e colega de partid cu dl Funeriu va fi interesant sa vedem ce atitudine ia dl ministru Funeriu in privinta acordarii pe banda a doctoratelor. Sigur, dna Udrea are marele merit ca nu si-a luat inca titlul de doctor. Nu pot decat sa-i apreciez BUNUL SIMT. Ca si ambitia personala, perseverenta... lupta sa de una singura cu sistemul ticalosit.

    RăspundețiȘtergere
  147. De ce nu va sterge nimeni comentariile? Ati pornit o discutie despre Udrea pe blog la Funeriu. F inteligent. Opriti-va! All of you! Cei care o apreciati, bine. Cei care o detestati, bine! Sunt colegi de partid si in viitorul guvern, dar sa ramanem la subiect.

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  148. @Gabriel Preda

    Pentru precizie era vorba despre fostul IAS Darloagele :) si nu primaria! Dumnezeule, nu am nimic de-a face cu politicienii.....
    Si colegul meu de birou , din pacate, nu are sanse la prmiul Nobel, dar mai am si alti colegi!

    @cercetator
    Luati-l pe Gabriel Preda asa cum este: si dansul "se da" femeie de serviciu, pe numele sau Miruna.
    Ne tachinam de luni de zile pe tema asta, dar sunt sigura ca i-as lipsi daca as disparea .....

    RăspundețiȘtergere
  149. @gabriel preda
    la fel s-ar putea spune si despre tine, daca vrei parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  150. PS .Nici Gabriel Preda nu are idei: nu face decat sa repete ce aude la ....stapani!
    Deh, viata grea cu galeata si mopul.

    RăspundețiȘtergere
  151. @mihai pop
    care era subiectul?

    RăspundețiȘtergere
  152. @ anonim
    20 decembrie 2009, 21;41,
    daca nu esti avocatul atunci esti @ Ilinca in persoana.
    Dar ce inseamna "miştocară"? e termen academic?

    RăspundețiȘtergere
  153. PPS De emotie ( nu mi s-a dat de mult atata atentie!) am inceput sa fac greseli gramaticale!
    erata: "cei" si nu "ce-i".....daca mai agsiti si altele le accept, chiar m-am emotionat.

    @Persoana indignata ca se discuta despre lady Udrea.
    Doamna in cauza face parte din sistemul universitar, chiar daca cel privat. In mod normal ar trebui zburata de unde este ca atatia altii. Si multa lume se intreaba daca acest lucru se va intampla, daca se vor lua masuri in acest sens.....

    RăspundețiȘtergere
  154. Evident ca avem pretentii mari de la dl Funeriu. Mult mai mari decat de la dna Udrea ceea ce aceste discutii denota. Eu ii urez succes si putere de caracter, caci nu e usor sa te mentii decent intre atatea hiene, fie ca sunt colegi de partid fie mafioti din sistemul educational.

    RăspundețiȘtergere
  155. @victor@L
    Ce inseamna mistocar(a)(ai putea sa te uiti in Dex).....
    De exemplu cand cineva iti spune tie, Victorel de la Lugos, ca esti o persoana extrem de inteligenta cu idei foarte bine conturate si originale. Si tu il crezi....
    Ma rog, ultima parte o poti numi naivitate...

    RăspundețiȘtergere
  156. @ victor L.
    Inaltimea voastra, sunt doar un anonim de pe bloguri, va rog deci, nu ma mai flatati...

    RăspundețiȘtergere
  157. @all

    va rog sa abandonam discutia despre impostura academica printre politicieni; e un subiect fara sfarsit. Peste 50% din parlamentari sunt si profesori universitari, multi dintre ei avand o pozitie nemeritata.
    Cred ca atat universitarii cat si parlamentarii trebuie sa-si faca ordine in propria ograda.

    Mai bine discutam despre cele doua mari probleme:
    -bugetul cercetarii
    -bugetul educatiei
    in 2010
    Aveti idee cat sunt ?

    RăspundețiȘtergere
  158. Sunt profesor de fizică cu experienţă politică. Fost UDMR-ist.
    Din când în când voi trece pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  159. @gabriel preda

    da, undeva aproape de 0.

    RăspundețiȘtergere
  160. Domnule Preda bugetele cercetarii si educatiei sunt atat de mici incat Croitoru care-si dorea postul din tot sufletul s-a speriat si s-a retras. Funeriu nu s-a speriat si nu s-a retras desi stie clar ca oricat de grozav ar fi, fara bani nu poate sa faca absolut nimic. Faptul ca nu s-a retras si nici n-a comentat arata ca nici nu se va bate pentru buget si nici nu-l intereseaza sa faca ceva ci il intereseaza sa fie ministru. Toata traiectoria sa romaneasca arata ca nu l-a interesat niciodata decat functia. El nu si-a parasit pozitia din Germania ca sa revina in tara decat cand s-a pus problema sa candideze europarlamentar iar acum ministru. In Romania el n-a fost vreodata altceva. Probabil cartea lui de munca s-a deschis in 2008 si pe prima pagina scrie "europarlamentar". Acum i-o vor completa cu "ministru". Daca nu iesea europarlamentar sau ministru se intorcea in Munchen unde isi tinuse postul si avea grantul.

    RăspundețiȘtergere
  161. @Gabriel Preda
    Si nu credeti ca bugetul invatamantului superior ca si al cercetarii s-ar ameliora daca cei 50% din politicienii cu pretentii de universitari ar dispare din peisajul academic? Si multi altii pe langa ei, desigur, dar ar fi un bun exemplu......

    RăspundețiȘtergere
  162. Daca d-nul Ministru nu este interesat doar de functie, lucrurile se vor schimba in bine, daca nu, va fi mai rau decat acum.

    RăspundețiȘtergere
  163. Dar care este, in fond, experienta in management a d-lui ministru, ce experienta in a lucra cu in jur de 10.000de angajati ai ministerului + subordonatele? In afara de propriile granturi, d-l Funeriu a mai gestionat vreun buget?!!!

    RăspundețiȘtergere
  164. Da, bugete ale UE. Vezi CV! Si nu ma refer la faptul ca e europarlamentar, ci chiar are stagiu de manageriere de buget

    RăspundețiȘtergere
  165. Si mai cred ca noi suntem cei mai rai. oamenii. vine un om nou in guvern. pe premisa ca e curat. daca noi am intra aici sa-l felcitiam s-l sustinem sa faca bine si sa nu se lase la mana celorlalti, sa nu vorbim de udrea pe blogul lui, poate ca sansa ca el sa fie corupt de ceilalti e mai mica.

    Domnule Funeriu, am mari sperante in dumneavoastra ca veti face treaba buna! Lumea crede in dumneavoastra! Nu fiti o Udrea sau Ridzi. Peste 3 ani sa iesiti cu fruntea sus in fata poporului, nu in fata intereselor de partid (sau a interesatilor). In fata noastra a cetatenilor, sa fiti un model, un model pt clasa politica, sa reusiti sa fiti in frunte multi ani de acum inainte (ca aveti un viitor indelungat), in sfarsit sa reusiti in politica pana la capat, altfel va veti peirde, chiar si de pe lista europarlamentarilor. Aveti nevoie de increderea noastra si noi avem nevoie de un om ca dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere
  166. Felicitari!!! Sper sa fie bine pentru invatamant! Am citit cv-ul dv. Impresionant! Sper sa fiti la fel de capabil si ca ministru!

    RăspundețiȘtergere
  167. V-am trimis un mail. Va rog sa-mi raspundeti!
    Acelasi anonim de mai sus.

    Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  168. Oare stiti in ce v-ati bagat?
    Cunoasteti problemele invatamantului romanesc?
    Cat de aproape va este partidul?
    Ministerul Educatiei este foarte greu, cu multi oameni suparati, umiliti si jigniti de ministrii anteriori. Sunt unul dintre acestia si sunt profund ranita de mocirla in care am fost impinsi. Credeti ca putei sa faceti ceva bun?
    Daca nu, mai bine vedeti-va de treaba! Va rog sa nu le dati si dumneavoastra sperante desarte profesorilor!
    Sarbatori fericite!
    Un umilit dascal roman

    RăspundețiȘtergere
  169. Felicitări, domnule Funeriu!

    Baftă şi sărbători fericite!

    RăspundețiȘtergere
  170. Privind situatia politica din Romania Daniel Funeriu (nou ministru) ca sa modernizeze educatia (pentru ca cercetarea prin natura ei trebuie sa fie moderna) nu are multe alternative. Pentru ca nu e tatar sa taie in stinga si dreapta boierii corupti de la curte, si pentru ca nu are marinari sa-l apere, va opta versiunea eleganta. Intr-un minister gigantic umplut cu zeci de functionari inutili si perfectionisti in bagare de seama nu poate face altceva decit a semna niste foi ce se vor transforma in legi de repectat. Asadar cu pixul in mina nu poate face altceva decit sa mimeze o reforma sau sa abordeze versiunea imposibila de acceptat in RO: sa stimuleze un `import` de valoare externa din diaspora, bine motivata fiind bine platita, in asa asa fel incit sa faca o cercetare cu doua viteze. Educatia trebuie doar sa se inspire. Ca sa glumesc cei din afara numai daca vin cu retetele lor culinare pentru tara deja e un progres! In aceeasi cladire, birou, laborator, universitate vor apare doua capre - una buna si una lenesa cu halat ca de frizer. Brinza buna e pe bani, iar capra vecinului tre' sa iasa la pensie la cerere. Daca pixul o sa protejeze orice capra din sistem, ninci brinza multa nu o sa fie, dar nici modernism basescian nu ppa. Folosesc caprele, paragrafez pe Gigi, un gigantic om de cultura sportiva a romaniei miliardar din oi, capre si taziki, cu capre poate asa o`nintelege toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  171. Permiteţi-mi să vă aduc aminte: fiţi înţelpt ca şerpii şi nevinovat ca porumbeii.

    Şi, mai ales, să nu vă fie frică!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România