Cum credeți că e corect, ”Faceminiștri” sau ”Face-miniștri”?

Văd că dl ministru Pricopie face politicile ministerului pe baza răspunsurilor la întrebările de pe facebook, nu pe baza argumentelor. Tare. Îi sugerez să pună copiilor de 6 ani următoarea întrebare: vreți să vă spălați pe dinți de bunăvoie seara? Iar rezultatul să-l trimită la Ministerul Sănătății pentru a pune la cale o strategie pentru igiena bucală.

Mai aștept acum să pună subiectele de la bac pe fb și să întrebe elevii dacă sunt de acord cu ele. Poate cere de la elevi propuneri de subiecte. Mai aștept să întrebe dacă cele 22.000 de învățătoare, cărora Ministerul trebuia încă din 2012 să le recunoască experiența de zeci de ani la catedră, sunt de acord cu anularea măsurii, etc.

Îi mai dau o idee, care e tot la modă: să întrebe dacă lumea vrea ca Steaua să bată pe Chelsea la Londra. Și să-i trimită răspunsurile lui Abramovici, poate, poate Chelsea renunță să mai intre pe teren.

Dacă fb e soluția, de ce mai avem nevoie de miniștri, de ce mai avem nevoie de Institutul de Științe ale Educației, etc? Să punem ca ministru un postac de pe facebook, ajutat de niște secretare care să redacteze ordinele de ministru care reies din sondajele de pe facebook și am rezolvat problema.

Să ducem raționamentul până la capăt: câți copii ar fi fost de acord cu camerele de luat vederi la bac? Câți studenți ar fi de acord cu eliminarea plagiatelor de pe referate.ro? Câți oameni ar fi acceptat, în 1920, ideea că avionul va deveni un mijloc de transport uzual? Poate și Einstein ar fi descoperit teoria relativității mai devreme dacă avea fb.

Descartes știa asta încă din 1628, și a spus-o în ”Reguli pentru îndrumarea Spiritului”. Un citat relevant mai jos:

”când e vorba de o problemă dificilă, e mai de crezut că adevărul ei poate fi găsit de puțini decât de mulți.” 

Mai cunosc pe unul care în loc să guverneze e toată ziua în birou, se uită la televizor și dă SMS-uri jurnaliștilor cu ce să spună. Și mai și intervine în direct pe orice temă de doi bani. Dar despre asta, altă dată, să nu stricăm victoria Stelei.

PS: citez frecvent acum din Descartes pentru că-l redescopăr. Îmi dau seama ce influență a avut asupra educației din sistemul francez. Oooof. Concluzia principală după re-lecturarea lui Descartes: pentru majoritatea politicienilor de azi exercițiul logic provoacă reumatism la creier.

Comentarii

  1. Ma bucur ca esti inca activ politic domnule Funeriu.

    Ma si mir ca un om de calibrul tau incearca sa civilizeze populatia acestei tari si politicienii ei. Sa nu arunci margaritare porcilor, se zice.

    Dar ma rog, probabil ai motivele tale si e pacat ca nu sunt mai multi romani din strainatate, antreprenori, scientists sau profesori etc. care sa incerce sa schimbe in bine societatea romaneasca. Ar putea protesta pe la ambasadele Romaniei daca nu pot veni in tara.

    Eu sunt pesimist, vad o revenire brutala in absolut toate domeniile, la statul de tip mafiot din anii '90 si chiar mai rau va fi ca atunci. Poate si blogul asta va dispare, nu va mai fi nici o libertate. Totul se denatureaza zilnic, mafia e in toate ce sunt si-n cele ce maine vor rade la soare..

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România