Facebook

Am fost până acum auster în privința comunicării publice. Nu tu blog, nu tu facebook, nu tu twitter și apariții rare la televizor. Pentru că am crezut, și cred în continuare, că atunci când ai o funcție executivă te exprimi prin acte și prin administrare bună, nu prin texte. Nu textele schimbă o țară ci oamenii care fac lucruri concrete. Trebuie să recunosc că am încă dubii serioase asupra eficienței politicienilor-blog.

Atunci însă când în jur se sting luminile una după alta, ai obligația să vorbești. ucenicul vrăjitor (pe care unii mai versați l-au numit ”iresponsabilul vesel”) stinge, una după alta, luminile speranțelor și astfel mi-a întrerupt tăcerea.

Am fost surprins să primesc multe mailuri azi care mă întrebau: ”chiar tu ești pe contul de Facebook ”Daniel P. Funeriu” ? Am fost surprins de întrebare, dar după ce am văzut că există un ”Jos Funeriu”, un ”Anti-Funeriu” și chiar un ”Daniel Funeriu” în comunitatea Facebook-istă le-am înțeles dubiul. Așadar, da, Daniel P. Funeriu e contul meu de Facebook. Nu știu încă dacă voi posta zilnic dar ce știu este că voi spune fără menajamente adevărul. Când voi trata chestiuni tehnice despre educație voi răspunde părinților sau profesorilor care au lucruri concrete de întrebat. Chiar dacă acest adevăr aduce lumină și despre culisele, adesea murdare și întunecate, din sistemul educațional și politic din România. Așadar, ”Fiat Lux!” (pentru USL-iști: în propoziție nu e vorba despre mașina FIAT care, ea, e Fabbrica Italiana Automobili Torino).

Comentarii

  1. Buna ziua!
    Frumos inceput d-le Daniel.P.Funeriu.Cu toate ca aveti dubii,nu uitati ca virtualul este o forma de comunicare eficienta si apartine cu siguranta viitorului.Si sunt convinsa ca va repugna trancanelile politicienilor-bloggeri care adesea bat apa in piua sau se rafuiesc cu adversarii politici.Exista insa si un alt mod de a-ti face cunoscut proiectul politic si de a face lumina intr-un domeniu fundamental al existentei noastre-educatia.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma scuzati,am si un nume-Dora- de care am fost vaduvita de sistemul google.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România