Bolintineanu: demonstrația că USL girează rețelele de colectare a șpăgii din educație

Miza cazului Bolintineanu este uriașă: destructurarea rețelelor de tip cvasi-mafiot de colectare a banilor pe traseul părinți-elevi-profesori-inspectori/sindicate-partide. În 2010 am început destructurarea acestor rețele, iar în 2011 am dat lovitura de grație acestor rețele. Odată cu începerea guvernării USL, acestea au început să se restructureze și acum par să înflorească. Așa se explică intervențiile politice menite să stingă scandalurile pe care le vedem. Aceste rețele nu pot funcționa fără acordul, fie și tacit, al structurilor guvernamentale.

Așadar, directoarea, elevii sau părinții nu reprezintă miza de la Bolintineanu. Miza este destructurarea acestor rețele mafiote. Ce exemplu mai bun vreți că este vorba despre rețele mafiote girate politic, decât faptul că șpaga era colectată de un consilier PSD sector 5? Dar asta-i viața. Dacă lumea a votat USL...

Comentarii

  1. Apreciez articolul domnule Funeriu..subscriu proiectului si planului dumneavostra.
    Al dumneavostra Cristi Dan
    Satu Mare__Tara Oasului

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceste retele au fost mai puternice! Si inca mai sunt, din nefericire pentru acest sistem! viitorul tarii si nu numai e in mainile lor... Strategii de actiune?

    RăspundețiȘtergere
  3. ...da...din pacate,lumea a votat USL...a fost o mare greseala politica,modul in care s-a anuntat scaderea pensiilor,in guvernul Boc...o greseala politica,pe care mai putini au inteles acele masuri,dar din pacate cei ne-informati,nu...!!..aceasta greseala o purtam si azi,si cine stie cat timp...timpul inapoi nu se poate da...!!!..dar zic eu,timpul se va intoarce...!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Masurile pe care le-ati luat in privinta BAC-ului au fost fara precedent si benefice. Insa, nici dumneavoastra nu ati indraznit sa mergeti pana la radacinile problemei bacalaureatului: abundenta de materii, abundenta de profesori, abundenta de licee cu specific teoretic in care sunt inscrisi elevi care nu ar putea promova niciodata un examen de bac desfasurat in conditii corecte etc. Acestea sunt masurile care scoteau sindicatele pe strada, dar insanatoseau in sfarsit invatamantul

    RăspundețiȘtergere
  5. Bun ca de obicei.

    PSD-ul nu se pricepe la afaceri, investitii etc. Doar la spagi, dat si luat, national si international - vezi Bechtel, o spaga pentru Bush si gasca. Partid de hoti.

    Ma uit la dv., la figura dv., si tot nu inteleg care este motivatia dv., de ce vreti sa fiti un erou civilizator in aceasta tara trista?

    Ati vazut reactia parintilor? Ei cum si-au trecut Bac-ul si examenele? Eu zic ca o mare parte a populatiei este formata din smecheri, mincinosi, hoti. Putine caractere.

    Da, se refac vechile retee mafiote de produs bani. Din orice. De exemplu, examenul de abilitare care trebuia sa permita obtinerea titlului de profesor numai celor valorosi. A ajuns o bataie de joc, o farsa. Baietii astia vor da abilitari in masa, toata lumea va conduce doctorate....pe bani. La matematica e cam 5000 de euro un doctorat. Acuma se vor face banii....rapid....ca daca se intoarce Funeriu si-i rade pe toti? Au inlocuit toti specialistii straini cu tampiti supusi si corupti.

    Nasol, cine triseaza mai bine, castiga, asta e Romania.

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule Funeriu,scandalul Boliontineanu e frolosit de guvernantii si parlamentarii USL ca mijloc de propaganda populista.Interventia premierului este cu totul nelegala,acesta savarsind un abuz,incalcandu-si competentele dar si principiul separatiei puterilor in Stat,prevazut in Constitutie.Premierul ar trebui sa stie acest lucru fiind procuror si doctor in materie panala.A viciat o ancheta in desfasurare. Spaga si nepotismul(traficul de influenta)se practica cu mare eficienta de catre USL nu numai la bacalaureat dar si la evaluarea nationala sau ce e mai grav la TITULARIZARE.Baronii locali impart si despart dupa bunul lor plac iar posturile se titularizabile se ocupa de cei care au mai mari relatii si care "cotizeaza" mai mult. O spun din experienta,din pacate.Fenomenul nu este nou,iar banii nu au culoare politica.De aceea prtevederile Legii 1/2011 se aplica cu mari deficiente,iar educatia este departe de a avea profesorii cei mai buni(ex.Fost ministru al educatiei,Liviu Pop.)DFestructurarea retelelor mafiote in educatie este o mare provocare,dar nu pentru PSD sau PNL caci ei nu doresc acest lucru.Cel care va avea curajul sa ridice manusa va fi iarasi huiduit...din pacate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa e si cu titularizarea. Si toate posturile in universitati. Numai pile si spagi. Tot sistemul e putred.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România