Din nou despre dreapta și fuziuni. De data asta cu siguranță, încredere și forță

Sesizez o serie de mișcări interesante în ultimele zile. Sunt încrezător: direcția și majoritatea actorilor au totul pentru a reuși. Suntem în momentul selecției echipei care are trei obiective politice și unul administrativ:

1) să doboare USL demonstrând românilor că au fost mințiți, furați și sărăciți
2) să câștige alegerile din 2014 și 2016
3) să guverneze corect
4) să câștige încă un rând de alegeri.

E posibil așa ceva? Da, dar depinde de echipa cu care se pornește la drum. De aceea cred că e important, vorba lui Papahagi, un „început bun”. Mai jos câteva repere pentru un „început bun”, cu scopul de a evita ambiguități. Dar și cu scopul de a-i proteja, profilactic, de disconfortul expunerii publice a goliciunii lor pe unii desperados ai propriei lor agende. Cred că e important de clarificat, pentru că aud din ce în ce mai des oameni care se auto-definesc ca „băsiști” dar nu țin minte să fi făcut ceva concret în afară de a fi profitat de victoriile lui Traian Băsescu. A propos: nu țin minte ca Traian Băsescu să se fi definit ca altceva decât... Traian Băsescu.
 • A fi de dreapta înseamnă să muncești. Nu să abuzezi de munca altora.
 • A fi de dreapta înseamnă să ai caracter. Nu să faci strategii de salvare personală.
 • A fi băsist înseamnă să-ți asumi ridicarea steagului și împlântarea lui în inima câmpului advers. Nu a sta pitit și a face calcule meschine, pe care în fața oglinzii le consideri ca fiind „strategii”.
 • A fi băsist înseamnă a fi făcut ceva măsurabil. Nu doar texte, ca singurul efect măsurabil al trecerii tale prin viața politică.
 • A fi băsist înseamnă să tragi echipa după tine, nu să o critici inutil din motiv că altfel nu „te preia presa”.
 • A fi băsist înseamnă să-ți asuma lucruri corecte, tranșante chiar dacă sunt impopulare. Nu a lovi în cei care și le asumă cu scopul de a le lua locul.
 • A fi băsist înseamnă să-ți respecți partenerii. Nu a considera că doar prin augusta ta prezență ai făcut destul.
 • A fi băsist înseamnă a fi direct. Nu a fi atât de contorsionat în gândire și sinuos în parcurs încât să-ți fie greu să te justifici până și în fața oglinzii.
 • A fi băsist înseamnă a-ți asuma leadership. Nu a da din colț în colț doar pentru că leadership-ul respectiv generează și obligații, nu numai avantaje.
Responsabilitatea este enormă, de aceea am spus că mutările politice care urmează trebuie să aibă ca numitor comun generozitatea față de cei care au încredere în noi. Cred că e datoria noastră, a celor în care „poporul reformist” își mai pune încă speranțele, să-i propulsăm numai pe cei care au cele nouă puncte de mai sus în ADN-ul lor. Nu e loc pentru egocentrism. E loc numai pentru performanță.

Comentarii

 1. Excelente aceste puncte. Într-adevăr, descriu un "început bun". A. Papahagi

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. O analiză la rece despre viitorul lui Traian Băsescu
   Foto: cotidianul.ro
   Peste un an şi aproape două luni vom cunoaşte noul preşedinte al României. Foarte interesant însă pentru toată lumea este ce se va întâmpla cu Traian Băsescu. Va rămâne în politică, va avea sau nu succes, se va retrage definitiv, va fi condamnat în dosarele închise cu multă discreţie de procurori? Sunt tot atâtea întrebări la care foarte multă lume este curioasă să afle răspunsul. Cum răspunsurile nu pot veni decât după 1 ianuarie 2015, sau eventual după alegerile europarlamentare, atunci când vom vedea dacă artificialele construcţii zise de dreapta vor obţine procente cât de cât onorabile sau se vor face de râs. Până atunci, analizele sunt la ordinea zilei. O astfel de analiză am găsit-o pe blogul „Contele de Saint-Germain” şi o publicăm integral, considerând că este una pertinentă şi cu mai şanse de a fi confirmată de realitate.

   O analiză la rece despre viitorul lui Traian Băsescu
   Este relativ simplu să ne imaginăm cum va arăta scena politică din România la 1 ianuarie 2015. Principala noutate va fi prezenţa unui alt preşedinte la Cotroceni. Procentele din Parlament vor păstra structura actuală, cu o fluctuaţie de ±10% (ceea ce nu va afecta semnificativ distribuţia de forţe dintre antibăsişti şi băsişti, indiferent dacă la acel moment USL va mai fi în viaţă sau se va fi destrămat pe parcurs). Procentele de la europarlamentarele din mai 2014 vor putea să modifice raportul dintre PSD şi PNL, stabilit la parlamentarele din 2012, dar nu această modificare va marca prin consecinţe de substantă următorii ani ci pierderea dramatică de pondere a băsiştilor (contribuţia lor la zestrea PPE) în raport cu antibăsiştii.
   Am prezentat totul în termeni de băsism şi antibăsism pentru că, din perspectiva lui Traian Băsescu, raportul de forţe gândit astfel este esenţial pentru analizele şi deciziile sale din ultimul an de mandat prezidenţial.
   Traian Băsescu ştie că proiectele sale, de a mai face politică mare în România, după ce nu va mai fi preşedinte, sunt pur utopice. Cine să-l susţină? Noua Dreaptă, Alianţa pentru România, chiar şi PDL, la limită? Să fim serioşi! Toate trei laolaltă, în cea mai optimistă proiecţie, dacă vor atinge 20%.
   Fără pârghiile de la Cotroceni, fără nucleul dur şi consistent din Parlamentul European, fără o pondere cât de cât de luat în seamă în Parlamentul României, Traian Băsescu se va afla în situaţia unui general nu doar fără muniţie dar şi fără trupe. Care, pe deasupra, va fi şi ţinta dezlănţuirii justiţiare a celor cu care s-a jucat ani de-a rândul, cinic şi abuziv, de-a hoţii şi vardiştii.
   Deşi bravează cu celebrul său râs tabagic ori de câte ori este întrebat dacă nu se teme pentru libertatea sa post-imunitate, nu încape nicio îndoială că problema îl preocupă în cel mai înalt grad. Timpul trece atât de repede, săptămânile zboară, cum să se pună la adăpost?
   Eu cred încă, deşi el s-a grăbit să dezmintă astfel de planuri, că nu scoate deloc din calcul o posibilă demnitate internaţională (ce, printre altele, i-ar asigura şi o solidă imunitate). Dar este foarte posibil să-şi caute imunitatea şi în ţară. Cea mai trainică şi uşor de atins poziţie aici (deoarece depinde chiar de semnătura sa, a celui de azi) ar fi aceea de Preşedinte al CCR, în locul lui Zegrean. Care Zegrean, la momentul stabilit, ar face un pas înapoi dându-şi demisia, să zicem, pe motiv de boală.

   Ștergere

  2. Varianta lui TB, comunicată în ultima vreme cu o insistenţă suspectă, aceea că va continua să facă politică în România, este doar un truc menit să îi încurajeze pe susţinătorii lui să nu se simtă părăsiţi, să nu abandoneze, din defetism, corabia. Dar hai să reflectăm o secundă şi la soluţia asta. Ce-ar presupune? Ca Traian Băsescu, după grandoarea Cotrocenilor, să accepte umilinţa de a conduce o oaste de şontorogi, de simboluri ale corupţiei (Udrea), laşităţii (BOC), infatuării găunoase (MRU), detracţiunii naţionale (Macovei), delirului nostalgic (Neamţu)? Greu de crezut că un astfel de personaj, cât de depreciat ar fi el conform grilelor morale, s-ar împăca, totuşi, cu o etichetă de NIMENI ÎN MULŢIME.
   Şi acţiunile lui TB menite să ne facă să credem că se zbate pentru a impune un prezidenţiabil cu şanse la alegerile din 2014 sunt tot parte a unui truc. Întâlnirile secrete la cârciumă cu Udrea şi Boc, atacurile la Predoiu şi Oprescu, au prea multă demonstrativitate în ele pentru a fi ceea ce par. Traian Băsescu ştie prea bine că niciuna dintre stafiile pe care le vântură pe post de candidaţi valabili pentru Cotroceni nu are nici măcar şansa de a pătrunde în turul doi. El vrea însă să lase impresia că asta ar fi miza lui, susţinerea unui candidat care să-l protejeze pe viitor. De ce? Pentru a-şi ascunde adevăratele intenţii şi anume acelea de a prelua din nou controlul asupra PDL. Este singura şansă care i-a mai rămas de a beneficia totuşi, după 2015, de un partid care să-i ţină, cât de cât, spatele. Lămurit de fiasco-ul construcţiei “de dreapta” pe care a moşit-o după ideile telenovelistice ale lui Lăzăroiu, cu două vârfuri de lance boante şi flasce – MRU şi Neamţu – , Traian Băsescu face acum tot posibilul pentru a adăuga ceva materialitate politică numelui său, după ce acesta va pierde particula de preşedinte.
   Sigur însă, armele esenţiale cu care TB încearcă să-şi construiască premisele unei libertăţi viitoare rămân oamenii bine aleşi şi bine plantaţi în structurile cheie ale statului. Aceştia, mai presus de orice, trebuie să îi fie fideli şi, de aceea, şantajabili şi laşi. Este reţeta infailibilă pe care TB a aplicat-o fără abatere peste tot pe unde a condus. Şantajabili şi laşi. Care să ştie că dacă îl vor trăda vor fi şi ei traşi, alături de el, pe eşafod.
   Credinţa mea este că, în perspectiva lui 2015, Traian Băsescu munceşte frenetic în această perioadă pentru a obţine şi pune bine informaţii şi dovezi compromiţătoare despre sute de inamici (sau potenţial inamici) politici. Procurori de la DNA, judecători de la ICCJ, membrii CSM, CCR, ANI, parlamentari, şefi ai serviciilor secrete etc. Iar atunci când primul dintre ei va defecta, urgia pogorâtă asupra lui va trebui să fie atât de necruţătoare încât să devină o lecţie înspăimântătoare pentru toţi ceilalţi posibili amatori.
   Va fi însă în zadar. Iar ceea ce îi va zădărnici lui TB acest diabolic plan de apărare va fi tocmai cheia succeselor sale trecute: vulnerabilitatea oamenilor pe care a contat şi contează. Secretele compromiţătoare ale acestor hahalere vor fi livrate si noilor conducători. Iar atunci când un laş vrea să-şi salveze pielea având de ales intre un fost puternic şi un actual puternic, ghici cu cine se va alia?
   Indiferent cine va câştiga prezidenţialele din 2013 – Antonescu, Ponta, Isărescu, Oprescu – acesta va funcţiona într-un regim cu guvern şi premier USL (PSD), cu o majoritate USL (PSD) de minimum 60% atât în Parlamentul României cât şi în Parlamentul European, cu un popor sătul de gâlcevile băsiste şi dornic deopotrivă de răzbunare şi de emancipare.
   Nu cred că în această configuraţie cineva normal la cap s-ar putea opune unei corecte judecări a celebrelor dosare pe care Traian Băsescu le-a ascuns sub preşul imunităţii sale prezidenţiale timp de 10 ani. http://www.cotidianul.ro/o-analiza-la-rece-despre-viitorul-lui-traian-basescu-225359/

   Ștergere
 2. Stimate domnule Funeriu,

  As dori sa fac, pentru inceput, cateva ramarci critice in speranta ca macar Dvs., un lider marcant al ceea ce se autodefineste ca o "noua" sau "altfel de" dreapta, veti gasi puterea de a-mi raspunde. Spre deosebire de alti colegi ai Dvs. care evita o confruntare de idei si aleg doar ... banarea mesajelor care nu convin.

  Pe mine ma intereseaza extrem de mult coerenta, consistenta si realismul in comunicare si fapte venite de la oamenii politici.

  Desi nu o spuneti explicit, inteleg ca vorbiti in numele unui partid, PMP, nenascut oficial dar cu o strategie de peste 10 ani - isi propune sa castige toate alegerile pana in 2020 inclusiv.

  Nu credeti ca este un obictiv nerealist de sigur prezentat, inainte de a ne face cunoscute personalitatile care vor activa in respectivul partid?

  Din ce spuneti, am inteles politica de cadre a PMP:

  "e datoria noastră, a celor în care „poporul reformist” își mai pune încă speranțele, să-i propulsăm numai pe cei care au cele nouă puncte de mai sus în ADN-ul lor. Nu e loc pentru egocentrism. E loc numai pentru performanță."

  Obs: 7 din cele 9 puncte se refera la calitatea de basist

  Credeti ca pot fi ignorate atat de usor antipatiile la nivel public ale populatiei fata de basism si limitele sale de a canaliza si coaliza in armonie resusele existente spre atingerea unei asteptari comune?

  Ar mai fi multe de spus. Ma rezum la analiza primului - din cele "9 puncte": "A fi de dreapta înseamnă să muncești. Nu să profiți de munca altora."

  Mi se pare extrem de confuzant pentru cineva cu optiuni de dreapta. Sper ca "alta" dreapta NU INSEAMNA O ALTA STANGA!

  Orice om de dreapta urmareste profitul. Inclusiv gestionand si impulsionand munca altora.

  Dupa definitia Dvs., ar rezulta ca, esti cu atat mai de dreapta cu cat ai o munca mai de excutie.

  In speranta ca va doriti cu adevarat un feedback din partea opiniei publice, nu doar laude, ma opresc deocamdata aici.

  RăspundețiȘtergere
 3. Chinezu: într-un punct aveți dreptate. De aceea am ajustat în text: "A fi de dreapta înseamnă să muncești. Nu să abuzezi de munca altora." Ideea este că toți profităm de munca altora și nu e nimic rău în asta. E rău să abuzezi munca altora. O mică nuanță. Referitor la „băsism”: important în politică este să duci lupta cea dreaptă. Nu să te pliezi pe ceea ce e confortabil unui număr cât mai mare de oameni.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc pentru raspuns.

   Intr-adevar, "important în politică este să duci lupta cea dreaptă". Insa:

   - pentru a conta in politica, e nevoie de sustinere populara; trebuie sa fiti votati
   - pentru a fi votati, va trebuie o imagine/ perceptie puternica ca partid/ alianta.

   Nu cred ca este pragmatica identificarea programatica cu o singura persoana (implicit, mod de actiune): Basescu.

   Chiar daca ar aparea o conjunctura, imprevizibila in acest moment, de rasturnare a optiunilor electorale si de revenire semnificativa a lui Basescu, tot mi se pare ca este gresit sa ii folositi excesiv numele. Mai ales in detrimentul afirmarii unei identitati proprii, pe termen mediu si lung.

   Personal consider hazardate, nu curajoase ultimele 3 obiective, incepand cu 2)

   As avea mai multa incredere in realismul echipei daca v-ati fi propus un 10-15% la "europene" si regasirea in turul 2 la prezidentiale.

   Cred ca intreaga concentrare trebuie sa o aveti pe crestere (numar personalitati, numar membri, infrastructura in teritoriu, programe, vizibilitate si identitate) si afirmare publica in 2014.

   Pregatiti-va de 2016 insa, vorbiti-ne de el ... DUPA rezultatele din 2014. ;)

   Ștergere
 4. Spuneţi poveşti, aceste idei sînt valabile doar cînd bunul simţ este o normalitate şi nu o excepţe ca în România. Ca să compari două sisteme de valori mai întîi să aibe sistemele valori apoi mai discutăm. Deocamdată discuţiile sînt asemănătore cu un dialod între mine care nu ştiu japoneză şi un japonez care nu ştie română.La ora asta dreapta pe care o doriţi este mult prea idealistă şi evident jos în sondaje din cauza asta.

  RăspundețiȘtergere
 5. Poate ca am un sentiment gresit, dar mi se pare ca faceti aluzie la Cristian Preda in aceasta postare. Daca nu este asa imi cer scuze si banati interventia. Daca insa este asa pot sa va spun parerea cuiva care nu e in politica, doar cetatean angajat. Mie mi se pare ca omul asta a facut foarte mult pentru imaginea unei drepte serioase in Romania, fie si numai cu gura si cu blogul lui. Cand au iesit sa ii spuna sa se arunce de pe blog, asta a fost un semn ca are un rol important. Eu zic sa il recrutati intre basistii din educatie seriosi, mai pusi pe treaba cum sunteti dvs, dl Miclea si dl Vlasceanu (mai din umbră).

  cele bune,
  Virgil Iordache

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri

  1. 1) Cuvintele grele spuse public între membrii aceluiași partid decredibilizează partidul. Soluție: să nu se ÎNCEAPĂ cu cuvinte grele în public, pentru că odată început așa ceva nu se știe unde duce. Căutați un singur cuvânt greu din partea mea spus în public împotriva unui coleg. Dacă-l găsiți dau o bere. Căutați cuvintele grele spuse în public la adresa colegilor din partea lui Diaconescu, Papahagi, Baconschi, Tomac, Lăzăroiu, Marian Preda, Dragoș Ciuparu, Elenina Nicuț, Cristi Hrițuc, Ruxandra Dragomir. Nu prea veți găsi. Deci facem echipă bună.

   2) În postare propun un set de norme de comportament care ne ghidează pe mine și pe colegii mei. Dacă aș avea certitudinea că cineva le încalcă în secunda doi nu ar mai fi printre colegi. Asta pentru că un grup bine sudat în jurul respectului reciproc are un sistem imunitar excelent.

   3) Dumneavoastră spuneți că aveți senzația că e vorba despre cineva anume. Ce caracteristici vă fac să spuneți asta? E o vorbă: oamenii inteligenți vorbesc despre concepte, oamenii medii despre fapte iar oamenii proști despre alții. Eu am încercat să fiu cât de cât un om mediu și să vorbesc despre fapte. MRU de exemplu e un om inteligent. El vorbește despre concepte.

   Oricum, important e să demolăm USL, restul e vanitate personală.

   Ștergere
  2. Probabil l-a facut sa spuna ca va referiti la C Preda faptul ca s-a declarat basist cand a plecat din PDL, ca postarea dvs are loc exact in ziua in care a trecut la FC si ca unele paragrafe din textul de mai sus se regaseau in ceea ce i se reprosa lui C Preda..ca nu a muncit cot la cot cu membrul de partid de rand. Unii oameni muncesc din birouri, altii de pe teren. Ambele sunt munci si ambele necesare intr-un partid.

   Ștergere
  3. Vă mulțumesc pentru răspuns. Din caracteristicile textului dvs nici una nu m-a făcut să mă gândesc că vorbiți despre alții. Ce m-a făcut a fost succesiunea de evenimente: declarația că e băsist a d-lui Preda, urmată a doua zi de postarea dvs. Cetățenii se uită și la relațiile dintre declarații, nu doar declarațiile în sine. Aceasta mi-a dat impresia unor contre în interiorul elitei opoziției, ceea ce nu mi-a convenit ca cetățean.

   În structura unei echipe este folositor să fie oameni din toate categoriile pe care le menționați, care vorbesc despre concepte, care vorbesc despre fapte și care vorbesc despre oameni concreți. Ca oameni de știință știm că e nevoie de toate nivelurile respective ca să testăm, nu doar să formulăm o teorie. Dar înțeleg ce vreți să spuneți, cineva care critică la persoană permanent devine antipatic și generează tensiuni în echipă.

   Nu luați intervenția mea ca pe o susținere a d-lui Preda. V-am expus o percepție personală, poate că folosește la ceva.

   cu bine,

   Ștergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu ştiu dacă e vorba de Preda sau nu, dar sunt sătulă de intelectualii orgolioşi, genus irritabile, incapabili să facă echipă. Vă mai aduceţi aminte de Manolescu? În Convenţia Democrată îşi ironiza tot timpul camarazii...
  Un om politic adevărat (cu viziune) întreprinde ceea ce e necesar, indiferent de costurile politice. Un bac corect e esenţial pentru ţară, cu toate astea milioane de oameni v-au înjurat. Azi până şi adversarii vă urmează exemplul (fără să recunoască însă), bucuroşi că enormele costuri politice le-aţi suportat dvs. PDL-iştii v-au cerut atunci DEMISIA. Am asistat, la mine la Ploieşti, la o întrunire PDL-istă prezidată de Roberta, când toţi se fereau pentru a nu fi văzuţi alături de dvs. Eraţi ministru şi nu v-au invitat nici măcar în prezidiu, de teamă că se compromit în faţa alegătorilor. Mi-a fost ruşine, m-am dus atunci la dvs. şi, fără nici o vorbă, v-am strâns mâna. V-am admirat câtă tărie aţi avut atunci şi mai apoi de a nu reacţiona vindicativ. De astfel de politicieni e nevoie în ţara asta...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. da, îmi amintesc faza. Ei nu și-au dat seama de ceva esențial: nu puteam să le port pică pentru că de fapt eram fericit că nu sunt obligat ca eu să stau printre ei. Iar despre tărie... mda, uneori mă simt ca un stejar de care se scarpină un porc. Pe câțiva îi apreciam totuși.

   Ștergere
 8. cred ca basist ar trebui sa insemne si pro-sist!

  RăspundețiȘtergere
 9. “să doboare USL demonstrând românilor că au fost mințiți, furați și sărăciți”
  Credeti ca romanii nu stiu asta ? Chiar credeti ca USL a castigat alegerile pentru ca au fost credibili ? Chiar crede-ti ca romanii nu stiau cine este PSD ? Sau ca au uitat de guvernarile anterioare ale PSDului ?
  Domnu Funeriu , romanii au votat impotriva “basistilor “, iar in partea cealalta din nefericire nu era decat USLul ,indentificarea basistilor cu dreapta este o imensa eroare, PDLul nu este si nici nu a fost un partid de dreapta si nici politica lor.
  Romanii nu au votat impotriva dreptei din simplul motiv ca nu exista dreapta in Romania si nu inseamna ca esti de dreapta doar pentru ca te opui celor care-si spun de stanga.
  Vreti sa demonstarti romanilor ca au gresit cand au ales USL ? Vreti sa faceti acest lucru aratand ca acestia sunt rai ? De ce nu incercati acest lucru demonstrand ca voi sunteti mai buni ? Si stiti ceva , incercati acest lucru fara sa va fixati ca reper USLul .
  Va puteti demonstra (presupune actiune practica) valoarea fara sa va raportati la opozitie ?
  Vreti sa guvernati corect ? Credeti ca Ponta sustine contrariul despre guvernarea lui ?
  E important un inceput bun ? Sigur ca da , daca vrei sa scri o carte .
  O politica de dreapta intr-un stat fost comunist trebuia sa detina permanent un nucleu solid de 30 -40 % din electorat , dar nu este asa , si nu este asa pentru ca in Romania nu exista partid care sa reprezinte electoratul de dreapta.
  Domnule Funeriu , activez in domeniul privat cu SRL din 1993 , am lucrat numai in sistem privat , se poate presupune ca fac parte din electoratul de dreapta ?
  Daca da , vreau sa stiti ca eu nu simt ca as fi reprezentat de cineva din clasa politica , nici persoana , nici partid.

  RăspundețiȘtergere
 10. “să doboare USL demonstrând românilor că au fost mințiți, furați și sărăciți”
  Credeti ca romanii nu stiu asta ? Chiar credeti ca USL a castigat alegerile pentru ca au fost credibili ? Chiar crede-ti ca romanii nu stiau cine este PSD ? Sau ca au uitat de guvernarile anterioare ale PSDului ?
  Domnu Funeriu , romanii au votat impotriva “basistilor “, iar in partea cealalta din nefericire nu era decat USLul ,indentificarea basistilor cu dreapta este o imensa eroare, PDLul nu este si nici nu a fost un partid de dreapta si nici politica lor.
  Romanii nu au votat impotriva dreptei din simplul motiv ca nu exista dreapta in Romania si nu inseamna ca esti de dreapta doar pentru ca te opui celor care-si spun de stanga.
  Vreti sa demonstarti romanilor ca au gresit cand au ales USL ? Vreti sa faceti acest lucru aratand ca acestia sunt rai ? De ce nu incercati acest lucru demonstrand ca voi sunteti mai buni ? Si stiti ceva , incercati acest lucru fara sa va fixati ca reper USLul .
  Va puteti demonstra (presupune actiune practica) valoarea fara sa va raportati la opozitie ?
  Vreti sa guvernati corect ? Credeti ca Ponta sustine contrariul despre guvernarea lui ?
  E important un inceput bun ? Sigur ca da , daca vrei sa scri o carte .
  O politica de dreapta intr-un stat fost comunist trebuia sa detina permanent un nucleu solid de 30 -40 % din electorat , dar nu este asa , si nu este asa pentru ca in Romania nu exista un partid care sa reprezinte electoratul de dreapta.
  Domnule Funeriu , activez in domeniul privat cu SRL din 1993 , am lucrat numai in sistem privat , se poate presupune ca fac parte din electoratul de dreapta ?
  Daca da , vreau sa stiti ca eu nu simt ca as fi reprezentat de cineva din clasa politica , nici persoana , nici partid.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România