Clasamentul candidaților PDL la alegerile din decembrie 2012: despre performanță


Aici găsiți rezultatele candidaților PDL (de fapt ARD) la alegerile Parlamentare din 2012, colegiu cu colegiu, comparativ cu 2008.

Analiza a fost făcută de un bun prieten de-al meu, nu de mine, eu doar am transformat fișierul excel în fișier .pdf.


”Problema” PDL s-a discutat sub toate unghiurile posibile și imposibile. Nu voi adăuga și eu o picătură într-un ocean. Voi reveni în schimb asupra temei când voi avea ceva nou de spus (de fapt cred că soluția e mai simplă decât pare). Până atunci, însă, să lăsăm cifrele să vorbească. Cred că orice membru responsabil, înainte să voteze la congres, se uită la numere. Pe care le pun, cred în premieră, la dispoziția fiecăruia.

Sunt diferite moduri de a defini performanța și fiecare își alege ce crede că este de interes pentru el/ea (de ex. numărul de voturi ale fiecăruia nu e un bun dignostic pentru că diferitele colegii au un număr diferit de votanți).  Pot fi făcute și alte tipuri de clasamente. Camera Deputaților este în primele pagini iar Senatul către final.

Câteva explicații tehnice (despre cum trebuie citite fișierele):

In cazul analizelor comparative sunt făcute clasamente separate pe candidati la Camera Deputatilor și la Senat in functie de diferite aspecte, dupa cum urmeaza:

1) castig sau pierdere de PUNCTE PROCENTUALE la alegerile din 2012 fata de cele din 2008. De exemplu in 2008 Marc Vasile din Bistrita avea 27.07% iar in 2012 scorul în acel colegiu a fost de 22.48%. A pierdut 4.59 puncte procentuale si in tabel apare -4.59. La acest tip de clasament Marc Vasile e pe locul 26.

2) procentaj de voturi castigate sau pierdute la alegerile din 2012 fata de cele din 2008. De exemplu Marc Vasile a avut in 2008 un numar de 7832  de voturi iar in 2012 a avut 5838 de voturi. A pierdut 25.46% din numarul de voturi, iar la acest capitol este pe locul 46.

3) Numar de voturi castigate sau pierdute. De exemplu, în cazul lui Vasile Marc, el a pierdut 1994 voturi si este pe locul 81. Nu cred ca acest tip de clasament este foarte relevant.

4) Supra sau sub performanta fata de scorul partidului, raportat la procentajul de voturi castigate sau pierdute. De exemplu la Camera Deputatilor PDL a pierdut 45.2% din numarul total de voturi fata de 2008. Candidatul Marc Vasile din Bistrita a pierdut ”doar” 25.46% din numarul de voturi, deci a performat cu + 19.76 (45.2-25.46) mai bine decat partidul.La acest capitol e pe locul 46 (identic cu punctul 2 dar e mai usor de inteles ce reprezinta numarul).

5) Clasament brut in functie de numarul de voturi in 2012.

6) Clasament brut in functie de procente in 2012.


Evidențiați în roșu sunt membrii din BPN al PDL până în iunie 2012, în albastru cei după iunie 2012.

PS: Nu garantez că totul e 100% corect dar am verificat prin sondaj și toate datele verificate au fost corecte. Dacă sunt greșeli, le puteți semnala pe forumul de comentarii.

Comentarii

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România